6 Temmuz 2021 19:39
/
Güncelleme: 22:43

Köpekçi belgeseli Pera Müzesi'nde gösterilecek

Yönetmen Hayrettin Alan'ın, Van'da gönüllü olarak sokak hayvanlarını besleyen Şaban'ın öyküsünü anlattığı kısa metrajlı “Köpekçi” filminin 14. Documentarist İstanbul Belgesel Film Günleri kapsamında Pera Müzesi'nde gösterimi yapılacak. 9 Temmuz Cuma günü saat 15.00’te belgeselin gösterimi yapılacak.

Belgelesin konusu ise şöyle; Şaban, Van’da gönüllü olarak sokak hayvanlarını beslemektedir. Hayvanları çok seven Şaban, mesai saatleri dışında, şehrin tenha sokaklarında ve bölgelerinde sokak köpeklerinin beslenmesi için çaba gösterir. Evinden, çevresinden ve komşularından topladığı yemek artıklarını sokak hayvanlarının yoğun olarak yaşadığı yerlere götürerek, beslenmelerine katkı sağlar.

Yönetmen Alan, Irak Kürdistan Bölgesi'nde Süleymaniye’den Van’a gelen ve oradan Kanada’ya uzanan mülteci bir kadın hikayesi olan Geç Gelen Bahar’ın (2015) yapımcılığını da yapmıştı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Kamuda işçiden gizli pazarlık

Kamuda işçiden gizli pazarlık

Türk-İş ve Hak-İş’in üç genel başkan yardımcısı, 600 bin işçiyi kapsayan kamu toplu sözleşme görüşmeleri için önümüzdeki hafta Çalışma Bakanlığına sunmak üzere zam talebini belirledi. Ancak zam oranı açıklanmadı. Pazarlığı yapılacak rakamdan haberi olmayan işçiler tepkili: “Neyi kimden gizliyorsunuz, taslağı açıklayın.”

22 bin 131 TL Türk-İş'in belirlediği açlık sınırı

72 bin TL Türk-İş'in belirlediği yoksulluk sınırı

30 bin TL kamu işçisinin ortalama ücreti

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen'in tutukluluğuna yapılan itiraz "kaçma şüphesi" gerekçesiyle reddedildi.

Evrensel'i Takip Et