07 Temmuz 2021 01:00

Polis şiddeti son bulsun!

Yapılan kongreler, seçim öncesi konuşma için toplanmalar ne kadar doğalsa üniversitelilerin şikâyetlerini dile getirmeleri, onur yürüyüşleri, alınan kararları protesto etmeleri de o kadar doğal.

Fotoğraf: Özcan Yaman/Evrensel

Paylaş

Ayhan Sümer Anadolu Lisesi’nden Asya ve Özer

Ankara

Hepimizin de bildiği üzere ülkemizde son zamanlarda halkın çeşitli kesimlerince kendi sesini duyurmak ve hakkını aramak için eylemler, gösteriler ve yürüyüşler düzenleniyor. Boğaziçi Üniversitesine destek veren gençler, İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkan kadınlar ve hakkını arayan emekçiler bunlara birer örnek. Bu eylem ve yürüyüşler dışında tepki çeken diğer mesele de polislerin müdahalesi oldu. Ortaya çıkan vahşet görüntüleri oldukça kötüydü. Bizler de Ayhan Sümer Anadolu Lisesi öğrencileri olarak Z kuşağından kişiler ile bir röportaj yapmaya karar verdik. Aldığımız sonuçlar gençlerin hakkını arayan herkesin arkasında durduğu ve özellikle polis şiddetini oldukça yanlış buldukları yönündeydi. Gelin isterseniz detaya inelim.

KARŞI ÇIKMAYA KALKAN HERKESE “KALKAN”

Ankara’da okuyan bir lise öğrencisine bu yürüyüş ve eylem vb. olaylarda gittikçe artan polis şiddeti hakkında bir soru sorduk. Aldığımız cevap “Karşılaşılan polis şiddetini kesinlikle doğru bulmuyorum. Bir toplumda farklı görüşlerde insanların bulunması gayet doğal ve olması gereken de bu zaten. Ama bizim ülkemizde karşıt bir düşünce ile karşılaşınca anında şiddete eğilim başlıyor. Yapılan kongreler, seçim öncesi konuşma için toplanmalar ne kadar doğalsa üniversitelilerin şikâyetlerini dile getirmeleri, onur yürüyüşleri, alınan kararları protesto etmeleri de o kadar doğal” şeklinde oldu. Ve gene bildiğiniz gibi artan polis şiddetinin yanında HDP binasına yapılan silahlı saldırı gibi olaylar da yaşanmakta. Gençlerin fikrini bu konuda da almak istedik. Ankara’da yaşayan bir diğer gence bu konu hakkında fikirlerini sorduk. Kendisi HDP binasına yapılan silahlı saldırıyı ve polislerin söylemlerini aşırı derecede yanlış bulduğunu anlattı. Ayrıca Deniz Poyraz için de oldukça üzgün olduğunu belirtti.

ÖNCEKİ HABER

Kimler kusura bakmasın?

SONRAKİ HABER

#KusuraBakıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa