08 Temmuz 2021 15:41

Dursun Akçam Kültür ve Sanat Günleri başlıyor

Öykü, Roman Yazarı, Devrimci Öğretmen Dursun Akçam’ın anısını yaşatmak adına Ardahan’da gerçekleştirilen Dursun Akçam Kültür Sanat Günleri, 9-11 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek.

16. Dursun Akçam Kültür ve Sanat Günleri afişi

Paylaş

Dursun Akçam Kültür Sanat Günleri, bu yıl 9-11 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek. Öykü, Roman Yazarı, Devrimci Öğretmen Dursun Akçam’ın anısını yaşatmak adına Ardahan’da gerçekleştirilen festivalde sergi, söyleşi, panel ve konserlerin olduğu birçok etkinlik organize edilecek. 3 gün sürecek etkinliklere Dursun Akçam Kültür Merkezi ev sahipliği yapacak. Festival halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

ÖNE ÇIKAN ETKİNLİKLER

İlk gün Dursun Akçam’ın “Ölü Ekmeği” adlı öyküsünden Reis Çelik tarafından uyarlanan ve çekimleri Ardahan’da gerçekleştirilen “Ölü Ekmeği” filminin gösterimi Yönetmeni Reis Çelik’in katılımı ile gerçekleştirilecek.

İkinci gün Ardahan’ı “Okuyanlar, Yazanlar” başlığı altında düzenlenecek etkinlikte Candan Badem, Şanver Sarısaltın ve Kenan Karabağ yer alacak. “Ölü Ekmeği’nden Günümüze Kültür Coğrafyamız” başlıklı etkinliğe Araştırmacı Yazar Sezai Yazıcı ve Ahmet Özer konuk olacak. Dursun Akçam Tiyatro Topluluğu tarafından “Dokuz Canlı” isimli tiyatro oyunu sahnelenecek.

Festivalin son günü olan 11 Temmuz’da “Eğitim ve Kültür Coğrafyamız” başlığında Prof. Dr. Ali Cengizkan ve Prof. Dr. Oğuz Makal ve Alper Akçam sunumlar yapacak. Müzisyen Ufuk Karakoç’un Anadolu ezgilerini seslendireceği konser sonrası yerel ses sanatçılarının okuyacağı ezgilerle festival tamamlanmış olacak.

"ÇOK SESLİLİK KORUNMALI"

Gazetemize açıklamalarda bulunan Dursun Akçam’ın Oğlu Alper Akçam; yöre kültürüne katkı sunmak ve geleceğe taşımak için bu etkinliği zor koşullara rağmen imece usulü düzenlediklerini, geçen yıl pandemi nedeniyle yapamadıklarını ama bu yıl 16’ıncısını düzenlemekten mutluluk duyduklarını ifade etti. Kültürler arası çatışmaların yerine bir arada yaşamı savunmak ve geliştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Akçam, bu yıl ilk kez Ardahan’da kitap fuarı da düzenleneceğini belirtti. Alper Akçam etkinliklere katılım sağlanmasını, çok sesliliğin korunması, üreticilerin sorunlarına el atılarak, örgütlülüğün mutlaka sağlanması çağrısında bulundu. (Ardahan/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Haber-Sen, işyeri temsilcisi Baki Çınar'ın sürgün edilmesine tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

Eda Müdüroğlu'nun ölümüne neden olan sürücüye iyi hal indirimi ve tahliye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa