08 Temmuz 2021 15:54

İşçiler ve tiyatrocular aynı sahnede

"Gerçeğe Uyanış"ın Yazarı ve Yönetmeni Aytül Ormancı’nın başrolünü üstlendiği oyunda işçiler de sahne aldı. Oyunu izleyenler arasında sahne alan işçilerin mesai arkadaşları ve aileleri de yer aldı.

Görsel: As Vega’s Tiyatro Topluluğu’nun sahnelediği Gerçeğe Uyanış müzikalinin afişi

Paylaş

Aydın YİĞİT
Adana

As Vega’s Tiyatro Topluluğu’nun sahnelediği “Gerçeğe Uyanış” isimli müzikli oyunu sanatseverlerle buluştu. Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda sahnelenen oyunda kadına, çocuğa ve hayvanlara yönelik şiddet, istismar ve taciz gibi konular işlendi. Oyunun gişe hasılatının yarısı SMA hastası Eliz Mira’nın tedavisinde kullanılacağı açıklandı.

Müzikalin Yazarı ve Yönetmeni Aytül Ormancı’nın başrolünü üstlendiği oyunda işçiler de sahne aldı. Oyunu izleyenler arasında sahne alan işçilerin mesai arkadaşları ve aileleri de yer aldı. Oyunun  ardından sokak hayvanlarına mama dağıtıldı.

KARAKTERLER GERÇEK HAYATTAN

Yönetmen Aytül Ormancı, Evrensel’e oyun hakkında açıklamalar yaptı. Oyuncdaki karakterlerin gerçek hayattan aktarıldığını dile getiren Ormancı, “Kadına yönelik şiddet sadece akraba, koca, aile, sevgili tarafından uygulanmıyor. Toplumunda şiddeti var. ‘Şort giydin’, ‘Gece dışarı çıktın’, ‘Alkollüydün’ gibi. Suçlu ilan edilen hep kadınlar oluyor. Oyundaki her şey zamanında haberlerde yer aldı. Zihinsel engelli bir kadın tecavüze uğrarken bağırmadığı gerekçesiyle suçlular serbest bırakıldı. Şort giydiği için Ayşegül hemşire otobüste darp edildi ve suçlu şizofren olduğunu söyleyerek serbest bırakıldı. Benim oynadığım Pınar karakteri de gerçek hayatta 5 kişinin zincirle boğularak öldürülen bir kadın.” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLAR İSTİSMARI UNUTAMIYOR

Çocuk istismarlarına değinen Ormancı, “Çocukların uğradığı cinsel istismar hayatlarına mal oluyor. Hayatları boyunca unutamıyorlar. Oyunda da çocukların uğradığı şiddeti göstermek istedik.” dedi. Ormancı son olarak hayvan hakları konusunda sadece belediyelerin değil herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

ÖNCEKİ HABER

İzmir'deki demokrasi mitinginde ortak mücadele çağrısı yapıldı

SONRAKİ HABER

Tekgıda-İş sendikası, Bel Karper patronunu sendikal hakları tanıması konusunda uyardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa