AKP'li Hacı Ahmet Özdemir bu kez de sığınmaevlerini hedef aldı
Meclis komisyonunda AKP'li Hacı Ahmet Özdemir sığınmaevlerine yerleşen kadınların, tehdit “ölümcül” değilse sığınmaevi ortamında değil “aile ortamında rehabilitasyonunun sağlanmasını” önerdi.
![AKP'li Hacı Ahmet Özdemir bu kez de sığınmaevlerini hedef aldı](https://www.evrensel.net/upload/dosya/189346.jpg)
TBMM Kadına Şiddeti Araştırma Komisyonu toplantısı | Fotoğraf: DHA
İLGİLİ HABERLER
![Kadına Şiddeti Araştırma Komisyonunda "kadın"ı ara ki bulasın!](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/183900.jpg)
Kadına Şiddeti Araştırma Komisyonunda "kadın"ı ara ki bulasın!
![Muhalefetin çekildiği Kadına Şiddet Komisyonu'nun görev süresi uzatıldı](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/184417.jpg)
Muhalefetin çekildiği Kadına Şiddet Komisyonu'nun görev süresi uzatıldı
![Daha önce kurulan şiddet araştırma komisyonlarının raporları da yeni veriler de yok](https://www.evrensel.net/images/840/upload/dosya/184417.jpg)
Daha önce kurulan şiddet araştırma komisyonlarının raporları da yeni veriler de yok
TBMM Kadına Şiddeti Araştırma Komisyonunun 18. Toplantısı 6 Haziran Salı günü gerçekleşti. İYİ Parti, HDP ve CHP’nin çekildiği komisyonun 18. toplantısında AKP Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, şiddetten uzaklaşmak için sığınmaevlerine yerleşen kadınların, tehdit “ölümcül” değilse sığınmaevi ortamında değil “aile ortamında rehabilitasyonunun sağlanmasını” önerdi.
AKP’li Özdemir, “Şiddet mağduresinin, şiddete maruz kalanların rehabilitasyonu ve topluma uyumu, hayata kazandırılması konusunda aile ve çevresel ortamın daha verimli olduğunu söylüyorlardı. Tabii, bu psikiyatrinin alanına giriyor; bu bakış açısı ne kadar etkilidir, değildir, tartışmaya açıktır ama bence kadın sığınmaevleriyle, konukevleriyle alakalı olarak bizim bunu da mutlaka stratejik olarak göz önüne almamız gerekiyor. Yani ölümcül tehdidin olmadığı durumlarda şiddete uğrayanlarla alakalı önlemlerimizi acaba biz, stratejik olarak sığınma ve konukevlerinden aile ortamına taşıyarak biraz daha rahat hareket edebilir miyiz?” dedi. (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et