09 Temmuz 2021 08:10

Adana'da trafik polisleri, avukatı darbetti

Batman Barosu'na kayıtlı Şehmus Gündoğdu, Adana'da trafik kontrol noktasında polislerce darbedildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Adana ve Batman baroları, avukat Şehmus Gündoğdu’nun 7 Temmuz'da Adana'da polis kontrol noktasında darp edildiğini açıkladı. Batman Barosu'nun açıklamasında, üyeleri olan Gündoğdu’nun Adana girişinde bulunan kontrol noktasında trafik polisinin ayrımcı uygulamasına itiraz ettiğini ve bunu kayıt altına almak istemesi üzerine darbedildiğini kaydetti. 

ETKİLİ SORUŞTURMA

Açıklamada, "Meslektaşımıza yapılan bu saldırı asla kabul edilemez. Batman Barosu, kimden gelirse gelsin avukatlara yönelik her türlü baskı, tehdit ve saldırıların karşısında yer alacak, bu anlayış ve davranışlara karşı mücadele edecektir. Yapılan saldırı ve akabinde polis merkezinde kendisine gösterilen muameleye karşı meslektaşımızın şikayetçi olduğu polislerle ilgili olarak Batman Barosu adli ve idari süreçlerin yasal takipçisi olacaktır. Bu kapsamda, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan saldırıyla ilgili tarafsız, seri ve etkili bir soruşturma yaparak failleri yargı önüne çıkarmasını talep etmekteyiz" ifadelerine yer verildi. 

AVUKAT KARAKOLDAN ÇIKARILDI

Adana Barosu'nun konuya dair açıklamasında ise, şunlar belirtildi: "Meslektaşımıza yapılan bu saldırı asla kabul edilemez. Her kimden ve nereden gelirde gelsin bu tür saldırıları şiddetle kınıyoruz ve protesto ediyoruz. Darp edilen meslektaşımıza destek olması için Avukat Hakları Merkezimizce görevlendirilen meslektaşımız Av. Volkan Hüseyin Ertem de, ne yazık ki karakoldaki polis memurlarınca zor kullanılarak dışarı çıkarılmaya çalışılmış ve görevini yapmasına engel olunmuştur. Meslektaşımız yaşanan bu saldırgan tavır üzerine ilgili karakoldan ayrılmak zorunda kalmıştır. Baromuz, her koşul altında avukata yapılan baskı, tehdit ve saldırıların karşısında yer alacak, bu anlayış ve davranışlarla mücadele edecektir." (Batman/MA)

ÖNCEKİ HABER

AKP'li Hacı Ahmet Özdemir bu kez de sığınmaevlerini hedef aldı

SONRAKİ HABER

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri: #İfadeÖzgürlüğüCezalandırılamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa