Çankaya Belediyesi işçilerinin TİS tepkisi sürüyor: İmzaladığınız sözleşmeyi yırtın

Genel-İş Genel Merkezinin Çankaya Belediyesinde işçilerin onayı olmadan TİS'e imza atmasının ardından işçiler bugün belediyede oturma eylemi yaptı, "İmzaladığınız sözleşmeyi yırtın" dedi.

09 Temmuz 2021 08:51
Paylaş

Genel-İş Genel Merkezi, Çankaya Belediyesinde işçilerin onayı olmadan TİS'e imza atmasının ardından işçilerin eylemleri sürüyor. Çankaya Belediyesinde bir araya gelen işçiler oturma eylemi yaptı. Genel İş Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Hanım Akkuş, “Gelin bu yanlıştan vazgeçin. İmzaladığınızı söylediğiniz o TİS'i yırtın. Çanpaş işçilerine bir bayram hediyesi verin. Biz hazırız. İdari maddeleri ve ücretleri yeniden değerlendirmeye hazırız. Bu çağrımıza kulak verin” diye konuştu.

“GENEL MERKEZ, ŞUBEMİZ VE İŞÇİLERİN İRADESİNİ TANIMADI”

Çankaya Belediyesi bünyesinde çalışan ÇANPAŞ işçilerinin, Genel-İş Genel Merkezinin sözleşmeye kendilerinden habersiz imza atılmasına tepkisi sürüyor. İş bırakan işçiler Çankaya Belediyesinde bir araya geldi.

Islıklı oturma eylemi yapan işçiler “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sloganları attı. Belediyede yapılan eylem sonrası dağılan işçiler saat 20.00’de Mühye Şantiyesinde tekrar bir araya gelecek.

Çankaya Belediyesinde yapılan açıklamada konuşan Genel İş Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Hanım Akkuş, “Hepiniz çok yoruldunuz, yıprandınız, biliyoruz. Dün geceden beri hiç uyumadınız. 2 yıldır KHK’ya mahkum olan ÇANPAŞ emekçileri, KHK yetmezmiş gibi pandemi enflasyonuna yenik düştünüz. Büyük bir emekle sizlerin desteğiyle hazırlandı. 7 ay boyunca bu süreci büyük bir fedakarlıkla takip ettiniz. Bu süreçte SODEMSEN ile yürütülen TİS görüşmelerinde taban ücret teklifi gerçeği yansıtmadığından dolayı Genel Başkanımızı davet ettik. Genel-iş Genel Başkanımız şubemizin onaylamayacağı hiçbir TIS sözleşmesini imzalamayacağını defalarca beyan etmiştir. Fakat kendi söylemlerini hiçe sayarak şubemizin ve işçimizin iradesini tanımamıştır. İşçinin işverene karşı bu dönemdeki tek kozu olan grev kararını almalarını istedik, ancak yetki kendilerinde olmasına rağmen bu kararı almamışlardır” dedi.

“İNSANCA YAŞANACAK BİR ÜCRET İSTİYORUZ”

Aynı işyerinde çalışan işçilerin arasında bu kadar büyük maaş farkı olmasını kabul etmediklerini belirten Akkuş, “Tüm işçiler 40 saat çalışırken güvenliklerin 45 saat çalışmasını kabul etmiyoruz. Diğer işçiler 60 gün ikramiye alırken Çanpaş işçisine 30 gün dayatılmasını kabul etmiyoruz. Havuzlarda çalışan işçilere esnek çalışma dayatılmasını kabul etmiyoruz. İnsanca yaşanacak bir ücret istiyoruz” diye konuştu.

“İDARİ MADDELER VE ÜCRETLER YENİDEN DEĞERLENDİRİLSİN”

Çankaya emekçilerine çağrıda bulunan Akkuş, “Gelin bu yanlıştan vazgeçin. İmzaladığınızı söylediğiniz o TİS'i yırtın. Çanpaş işçilerine bir bayram hediyesi verin. Biz hazırız. İdari maddeleri ve ücretleri yeniden değerlendirmeye hazırız. Bu çağrımıza kulak verin. Çankaya Belediyemizin kadrolu, memur, belde, imar, Çanpaş tüm emekçilerinin geçmişten bugüne onurlu yürüyüşlerini, omuz omuza devam ettireceğinden kimsenin şüphesi olmasın” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

{{429803}}

ÖNCEKİ HABER

Akbank'tan "Müşteri bilgileri güvende" açıklaması

SONRAKİ HABER

EŞİK’ten 4. Yargı Paketi uyarısı: Cinsel istismar suçlularına af gelebilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa