09 Temmuz 2021 19:00
Son Güncellenme Tarihi: 10 Temmuz 2021 00:37

ÇANPAŞ işçileri: Önce anlaşma, sonra iş

Çankaya Belediyesi bünyesinde çalışan ÇANPAŞ işçilerinin, Genel-İş Genel Merkezinin sözleşmeye kendilerinden habersiz imza atmasına tepkisi sürüyor. İş bırakan işçiler Mühye'de bir araya geldi.

Canpaş işçileri | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Çankaya Belediyesi bünyesinde çalışan ÇANPAŞ işçilerinin, Genel-İş Genel Merkezinin sözleşmeye kendilerinden habersiz imza atmasına tepkisi sürüyor. İş bırakan işçiler Mühye Şantiyesinde bir araya geldi.

Şantiyede açıklama yapan Çankaya Belediyesi Temizlik İşleri Yöneticisi, “Bir toplu sözleşme imzalandı. Memnuniyetsizlikten dolayı da buradasınız. Başkanınızın yanındasınız. Biz de burada idari yöneticiler olarak şunu söylemek istiyoruz. Şu an yapmış olduğunuz eylem hukuk dışıdır. Mücadelenizde haklısınız ama farklı şekilde yansıtabilirsiniz. Bu konunun devam etmesi hepimize zarar verir. Sizden ricamız bunu sonlandıralım. Görevimize çıkalım” diye konuştu.

"4 MADDEYİ TEKRAR KONUŞALIM"

İşçiler, şube yerine belediye yöneticilerinin açıklamasına tepki göstererek, “İşçiler üzülmesin diyorsunuz, siz de aracı olun. 4 tane maddemiz var. İşçiler ve şube ile oturalım, 4 maddeyi tekrar konuşalım, anlaşalım. Siz de mutlu olun, biz de” dedi.

Çöplerden dolayı vatandaşın rahatsız olduğunun söylenmesi üzerine işçiler “Onlar vatandaş, biz vatandaş değil miyiz” diye sordu.

“Görevinize devam edin, başkanlar konuşsun” yaklaşımına da tepki gösteren işçiler, "Önce anlaşma, sonra iş” dedi.

Temizlik İşleri Yöneticisinin “Bazı şeyler de bir anda olmaz” demesi üzerine işçiler durumu alkışlarla protesto etti.

"İRADEMİZİ HİÇE SAYAMAYACAKLARINI GÖSTERECEĞİZ"

İlerleyen saatlerde, Genel-İş Ankara 1 No'lu Şube Başkanı Hanım Akkuş, şantiyede bekleyişini sürdüren işçilere seslendi. Kendilerinin de işçiler gibi gelişmeden habersiz olduğunu belirten Akkuş, işçilere "Haftasonu iznimizi kullanalım" diyerek yarın ve öbür gün çalışılmayacağını söyledi. Pandemi koşulları gerekçe gösterilerek 10 şoförün haftasonu göreve çağrıldığını, bu arkadaşlarının zorunlu olarak işe gideceklerini belirten Akkuş, "Çöp arabalarının arkasında işçiler olmayınca bunun bir anlamı kalmayacaktır" dedi.

Belediye Başkanı ile tekrar görüşme yapmak istediklerini belirten Akkuş, bu görüşmenin sonucunun ne olacağını hep birlikte göreceklerini kaydetti. İşçilere umutsuzluğa kapılmama mesajı veren Akkuş, "Bir şey yapmadığınızı düşünmeyin, dün akşamdan beri fiili grev yaptık aslında. Biz bir iradeyiz ve bu iradeyi kimsenin hiçe sayamayacağını gösterdik ve göstereceğiz" diye konuştu.

İŞÇİLER ŞANTİYEDEN AYRILDI

Şube yönetimi, 3 saatlik aranın ardından  Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in imzalanan sözleşmeye dair 1 lira daha ayırmayacağını aktadı. İdari maddeler de değişiklik söz konusu olmadı. Belediye Başkanı ile görüşüme öncesinde haftasonu mesailerini kullanmama çağrısı yapan sendika, görüşme sonrası mesaiye kalma kararını işçilerin kişisel tercihine bıraktı. İşçiler ise tepki göstererek şantiyeden ayrıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Halk ozanı Hozatlı Ahmet Yurt Dede, Dersim'de son yolculuğuna uğurlandı

SONRAKİ HABER

Başkent Elektrik Dağıtım işçileri, düşük zam dayatmasına karşı eylem yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa