09 Temmuz 2021 19:07

Başkent Elektrik Dağıtım işçileri, düşük zam dayatmasına karşı eylem yaptı

Tes-İş’in enerji işçilerinin taleplerin yok sayan tutumuna tepkiler sürüyor. Ankara’da bir araya gelen Başkent Elektrik Dağıtım işçileri, talepleri karşılanana kadar mücadele edeceklerini vurguladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Enerji işçilerinin toplu iş sözleşmesi (TİS) sürecinde Tes-İş’in işçilerin iradesini yok sayan tutumuna tepkileri sürüyor.

Bugün EnerjiSa Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. önünde bir araya gelen Ankaralı işçiler eylem gerçekleştirdi. Eylemde konuşan işçilerden Özkan Bal, “Borcu borçla kapatıyoruz. Geçen ay 14 bin lira kredi çektim çünkü evime haciz gelecekti. Ama o Sendika Başkanı, kendi koltuğunu düşünerek bu kadar insanın vebaline giriyor. Bu kadar insan aç bir şekilde çalışıyor ve bir ay sonra ev kirasını nasıl vereceğim, çocuğuma iki kuruşluk eşyayı nasıl alacağım diye düşünerek çalışıyor" dedi.

"SENDİKA BİZE AÇ KALIN, SUSUZ KALIN, ÖLÜN DİYOR"

İşçilerin başına gelebilecek herhangi bir olumsuzluktan Sendika Başkanı'nın sorumlu olacağını söyleyen Bal, şöyle devam etti:

“Buradaki bütün arkadaşlarımıza sorun, deyin ki 'Haksızlık yapıyor musunuz, namussuzluk yapıyor musunuz', 'Hayır'. 7/24 güneşin altında sayaç okuyan arkadaşım, o sıcağın altında bütün mahalleyi geziyor. Sayaç okuyup şirkete para kazandırıyor. Ama benim sendikam demiyor ki 'Bu arkadaşın su içecek parası yok, tuvalete gidecek parası yok'. Benim sendikam bunu düşünmüyor. Ondan sonra çıkmış diyor ki 'Ben imzaladım, sözleşme bitti. Hadi hayırlı olsun'. Bize bu şekilde dayatma yapıyorlar. Bu kadar insana diyor ki 'Benim umurumda değilsiniz. Aç kalın, susuz kalın, ölün'.  Benim sendika başkanım bunu söylüyor.”

İşçiler, talepleri karşılanana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini dile getirdiler. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ÇANPAŞ işçileri: Önce anlaşma, sonra iş

SONRAKİ HABER

EMEP'ten direnen işçilere ziyaret: ‘Patronlar hükümetten güç alıyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa