12 Temmuz 2021 18:00

Adanasporlulardan coşkulu kutlama: "Futbolu ranta çevirenlere karşı alandayız" 

7 Temmuz Dünya Adanasporlular günü kutlandı. Etkinliğe katılan taraftarlar gruplarından endüstriyel futbola karşı mücadele veren Kaplan Penche üyeleri ile konuştuk.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Salih Can ALDEMİR
Adana

7 Temmuz Dünya Adanasporlular günü Adana’da pazar günü yapılan etkinlikle kutlandı. Tarihi Taşköprü üzerinde buluşan taraftarlar meşaleler, davul ve zurna eşliğinde eğlendi. Etkinlik sonrası taraftarlar şehir merkezinde yürüyüş yaptı. Ara ara güvenlik güçlerinin engelleme girişimlerine rağmen taraftarlar yürüyüşü gerçekleştirdi.

"FUTBOLU RANTA ÇEVİRENLERE KARŞI ALANDAYIZ" 

Etkinliğe katılan taraftarlar gruplarından endüstriyel futbola karşı mücadele veren Kaplan Penche ile neden alanda olduklarına dair bir söyleşi söyleşi gerçekleştirdik.

Kaplan Penche üyelerinden Sedat Küreç, futbolu ranta çevirenlere karşı sokaklarda olduğunu ifade etti. “Futbol borsada değil arsada güzeldir” diyerek sözlerine başlayan Küreç “Edindiğimiz bu şiarı hayatımızın her noktasında benimsedik ve rant oluşumunu bizlere karşı kullananlara karşıyız. Bizleri Passolig ve 6222 sayılı kanun ile stadyumdan uzaklaştırmaya çalışanlara karşı Kaplan Penche olarak bugün yine sokaklardayız" dedi.

Kaplan Penche olarak gerek sahada gerek sokakta ve işçinin yanında olmayı başardıklarını dile getiren Küreç, "Bugün yine rantı bizlere karşı silah olarak kullananlara karşı tam bağımsız ve özgür bir Adanaspor diliyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

TARAFTARLAR ARASINDAKİ AYRIŞMAYI YIKMAK GEREKİYOR

Kaplan Penche üyesi Ege Balıbey ise tribün konusunda ortada büyük bir ayrışma ve gruplaşma olduğunu belirterek "Adanaspor için özgürlük adına çıktığımız bu yola Kaplan Penche olarak olarak devam edeceğiz. Dünden bugüne böyle idi ve yarın da böyle olacak. Adanaspor yönetimi bu şekilde devam ettiği sürece bizler de Adanaspor için özgürlük istemeye devam edeceğiz. Adanaspor yönetimi bu şekilde devam ettiği sürece bizler de Adanaspor için özgürlük istemeye devam edeceğiz" dedi.

Taraftarlar arasında yaratılan ayrıştırmaya tepki gösteren Balıbey, "İnsanlar artık tartışmak için bir kıvılcım bekliyor. Bu düşünceyi yıkmanın tek yolu Adanaspor’un özgürlüğüdür. Biz Kaplan Penche olarak bu davayı devam ettireceğiz ve yanımızda olan bizim ile beraber olan özgürlüğü tadacaktır” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Yozgat’ta tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 11 kişi yaralandı

SONRAKİ HABER

İstanbul'da Asya Kaplan Sivrisineğinin popülasyonu artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa