13 Temmuz 2021 15:15

METAŞ Gemi Söküm'de yaşamını yitiren Yılmaz Demir son yolculuğuna uğurlandı

İzmir'de Aliağa METAŞ Gemi Söküm'de yolcu gemisi sökümü esnasında yaşanan patlama sonucu hayatını kaybeden işçi Yılmaz Demir son yolculuğuna uğurlandı.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İzmir'de Aliağa Gemi söküm tesislerinde bulunan METAŞ adlı firmada gemi tahliyesi esnasında yaşamını yitiren işçi Yılmaz Demir'in cenazesi Aliağa Merkez Camii'nden kaldırıldı. Aynı şirkette çalışan işçilerin de katıldığı cenaze töreninde işçiler, "Kazanın nasıl gerçekleştiğini bilmiyoruz ama kurtarmaya gelen AFAD bile arkadaşımızı bulamadı. Biz işçiler ulaştık cenazeye" dedi.

"ARKADAŞLARIMIZIN ÖNLEMSİZ ÇALIŞTIRILDIKLARINI DÜŞÜNUYORUZ"

Geminin makina dairesinde su tahliyesi esnasında ortamda zehirli gazların da olduğunu dile getiren işçiler, "Denetimler göstermelik yapılıyor. Maskesiz, oksijen tüpü olmadan çalışılamayacak, sistemli bir çalışma alanı ama burada bir sorun var. İki arkadaşın orada önlemsiz çalıştırıldığını düşünüyoruz" diye konuştu.

Kazadan yaralı kurtulan ve Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımında bulunan genç işçi Oğuz Taşkın'ın patlamayı haber verdiğini söyleyen işçiler, "Bizim haberimiz yoktu, Oğuz yanmış bir şekilde bize haber verdi. Aşağıda Yılmaz'ın da olduğunu söyledi. Önce ekipler çağrıldı ama kapalı alan olduğu ve havalandırma deliği olmadığı için ulaşmak zorlaştı. Oğuz şimdi hastanede ama durumu çok ağır. Bir buçuk yaşında çocuğu var. Çok üzgünüz" diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam