19 Temmuz 2021 00:36

Esnaftan zam tepkisi: Yükümüz artıyor

Temel tüketim maddelerine gelen zamlar bir yandan yurttaşları diğer yandan esnafı mağdur ediyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Nursel OKTAY
Ankara

Ankara Yenimahalle pazarında, bayram öncesinde bir pazar esnafı art arda gelen zamlara tepki gösterdi. Kötü giden ekonominin yükünün esnafa yüklenmeye çalışıldığını söyleyen esnaf, “Bakıyorsunuz ekonomimiz uçuyor lafları havada dolaşıyor. Haklılar. Kendi yandaşlarının ekonomisi uçuyor. Onların ekonomisi tabii ki uçacak. Ben yandaş değilim benim uçan bir şeyim yok. Satışlarımız azalmadı, bitti” diye konuştu.

Ses çıkarılmasına izin verilmediğini belirten esnaf, “Sizleri burada gördükçe sesimizi duyabileceğim ufak bir mecra görünce elbette konuşmak istiyoruz. Çünkü konuşabileceğimiz başka bir mecra kalmadı, başka bir yer kalmadı. Sesimizi daha çok duyurmak konusunda cesaretli olmalıyız” dedi.

Bir pazar esnafı, “İnsanlar artık pazardan sıkıldı. Neden sıkıldı? Çünkü fiyatlar arttı. İnsanlar artık pazara geldiğinde marketteki fiyatın iki katını görüyorlar. Mazot pahalanır pazarcı etkilenir, halde fiyatları kafasına göre arttıran komisyoncular yüzünden fiyatlar artar yine pazarcı etkilenir. Poşet paralı olur, poşete zam gelir. Yine pazarcı etkilenir. Sonuç olarak halk bu tepkiyi gösteriyor. Onlar da haklı” diye konuştu.

‘KORKARSAN ÖZGÜR OLAMAZSIN’

Kötü giden ekonominin yükünün esnafa yüklenmeye çalışıldığını söyleyen esnaf, “Sonra da bu esnaftan vergi bekliyorsun, verim bekliyorsun. Bu durumdaki bir esnaf ailesine, ülkesine nasıl verimli olabilir. Bakıyorsunuz ekonomimiz uçuyor lafları havada dolaşıyor. Haklılar. Kendi yandaşlarının ekonomisi uçuyor. Onların ekonomisi tabii ki uçacak ben yandaş değilim benim uçan bir şeyim yok. Satışlarımız azalmadı, bitti. Bu esnaflık işi sermaye işi. Sermayemiz de gün geçtikçe eriyor. Bizim cebimizden çıkan, eriyen sermaye başkalarının cebinde uçuşa geçiyor. Ve bizler bunun farkındayız. Sesimizi çıkarmamıza izin vermiyorlar bunun da farkındayız. Sizleri burada gördükçe sesimizi duyabileceğim ufak bir mecra görünce elbette konuşmak istiyoruz. Çünkü konuşabileceğimiz başka bir mecra kalmadı, başka bir yer kalmadı. Sesimizi daha çok duyurmak konusunda cesaretli olmalıyız. Herkes oyunu vicdanını dinleyerek vermelidir. Korkarsan özgür olamazsın” dedi

ÖNCEKİ HABER

Bayram için 21 bin 500 Suriyeli ülkesine gitti, 28 Temmuz'dan itibaren dönebilecekler

SONRAKİ HABER

AB'den, gerilimin yükseldiği Kudüs'te taraflara sükunet çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa