18 Temmuz 2021 19:13

İşten atılan Çiğli Belediyesi işçileri: Bu bayramda kurban edilen biz olduk

Çiğli Belediyesi sosyal tesisinde şirketin Kod 46 ile işten çıkardığı 75 işçi belediye yönetimi ile görüştü, bayrama işsiz ve belirsiz bir bekleyiş içinde girdiklerini belirterek tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Çiğli Belediyesine ait Akvaryum isimli sosyal tesislerinde çalışan ve Devrimci Turizm İşçileri Sendikası üyesi 75 işçi kod 46 gerekçe gösterilerek işten atıldı.

Cuma günü işten atılan işçiler, haklarını aramak için sosyal tesiste bir araya gelerek belediye yönetimiyle görüşmek istedi. Bunun üzerine Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Deniz Çıtak ve meclis üyeleri işçilerle görüşmeye geldi.

İşçilere, “Hakkınızı arama, eylem yapma hakkınız var” diyen Çıtak’a işçiler ise, “Madem eylem hakkımız vardı niye işten çıkartıldık?​” diye sordu.

Bunun üzerine Çıtak, “Buranın işçi çıkartma yetkisi bende değil. Benim imzam veya haberim yok. Burada işinize son veren şirket yönetimi haklıdır veya haksızdır demiyorum. İşe alınmanız için aracılık etmiyoruz. Sadece destek veriyoruz. Tüm haklarınızı geri almanız için uğraşacağız. Ama işe alacak kişi ben değilim. Taleplerinizi başkana ve bu durum için kurduğumuz komisyona ileteceğim” diye cevap verdi.

“LİSTEYİ KİM BELİRLEDİ, KİM ÇIKARDI BİZİ?​”

Bu yönetime güvenmediklerini ve önceden böyle sıkıntılar yaşamadıklarını belirten işçiler şunları dile getirdi: “Neden başkan gelmedi? Muhatabımız yok karşımızda. Bayrama işsiz giriyoruz, belirsiz bir bekleyiş içinde. CHP emekçinin yanındayız diyor ama CHP'nin içerisinde bu kötü yönetimde belediyenin dallarına yönetici olarak atanmış insanlar partinin zihniyetine zarar veriyor. Kılıçdaroğlu kilometrelerce adalet yürüyüşü yaparken bize bu yapılan nedir? Burada bizim emeğimiz ekmeğimiz var, biz hiçbirinden vazgeçmeyeceğiz. Her seferinde tehditler alıyoruz, çocuk oyuncağı mı bu? Bordro geliyor para yok. Sonuçta bizde burada işçi emekçiyiz. Bize bir güvence versinler, biz bu belediyenin çalışanı değil miyiz? 46. maddeyi kim belirleyip koydu? Kim gerekçe olarak yazdı bunu bilmek istiyoruz. Listeyi kim belirledi, kim çıkardı bizi? Kod 46’dan nasıl kovulduk bunu anlamıyoruz. Biz ne zaman bu şirketi malını çaldık? Ne zaman işletmenin bilgisini dışarıya sızdırdık? Bugüne kadar dişimizi tırnağımıza takıp Çiğli halkına en iyi şekilde hizmet verebilmek için çalıştık, saatlerce mesai yaptık.”

“Biz burada beklemeye devam edeceğiz” diyen işçiler, “Tesisi de şu an biz koruyoruz. Ekmek kapımız burası bizim. Çevreyi temizliyoruz. Gelen Çiğli halkına çay kahve ikram ediyoruz, içeri almamazlık yapmıyoruz. Ama içeriden su içmemiz yasakmış. Halis Özcan (tesisin müdürü) yasak demiş. Halis beyle çalışmak istemiyoruz artık” diye belirtti.

Son olarak taleplerinde ısrarcı olduklarını ve mücadeleye devam edeceklerini belirten işçiler, “Kod 46’nın iptal edilmesini, geriye dönük ödemelerimizi, ikramiyelerimizi ve toplu iş sözleşmesi hakkımızı istiyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP Başkanı Akdeniz: Savaş tezkerelerine onay verenler Afganistan göçünden sorumlu

SONRAKİ HABER

Baraj gölü, nehir, sulama kanalı... Bugün 8 kişi boğularak can verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa