19 Temmuz 2021 10:31

Siyasi parti liderlerinden Kurban Bayramı mesajları

Siyasi partilerin liderleri, Kurban Bayramı dolayısıyla mesajlarını yayımladı.

Fotoğraf: Muhammed Selim Korkutata/AA

Paylaş

Siyasi parti temsilcileri, Kurban Bayramı dolayısıyla mesajlarını yayımladı.

PERVİN BULDAN VE MİTHAT SANCAR

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Kurban Bayramı’na dair mesaj yayınladı. Bir bayramın daha ağır saldırılar, hak gaspları, ihlaller ve topluma karşı işlenen insanlık suçları altında karşılandığının vurgulandığı mesajda, “İktidar-mafya-çete ilişkilerinin ayyuka çıktığı; topluma açlık, sefalet, yoksulluk dayatılırken Saray ve yandaşlarının lüks ve şatafat içinde yaşadığı bir ülkede insanlarımız ne yazık ki gerçek anlamda bayram kutlayamıyor” denildi. 

“Bu coğrafyaya, bu coğrafyadaki halklara dayatılan bu düzeni kabul etmiyoruz; değiştirmeye gücümüz, başaracağımıza inancımız var” diye belirtilen mesajda, şu ifadeler yer aldı: “Kapatma davası, Kobanî Kumpas Davası, fiziki saldırılar ve katliam girişimiyle partimizi bu değişimi yaratma iradesinden mahrum bırakma çabaları nafiledir. 

KEMAL KILIÇDAROĞLU

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Dünya salgın hastalık ile mücadele ederken; sağlık emekçilerimiz kendi canlarını hiçe sayarak, halk sağlığı için günün 24 saati çaba harcarken, milletimiz bir yandan da derin ekonomik ve siyasal buhran karşısında ayakta kalmaya çalışıyor. Bu bayram gününde, zor bir dönemden geçen milletimizin, geleceğe umutla bakması en büyük arzumdur. Ülkemizin tüm sorunlarını, aklın ve bilimin yol göstericiliğinde, birlik ve beraberlik içinde aşabiliriz. Yeter ki; Sevgili Peygamberimizin de öğütlediği biçimde; emanet, ehil ellerde olsun” dedi.

TAYYİP ERDOĞAN 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yayımladığı videolu mesajında, “Bu mübarek günlerin, milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyoruz” dedi.

DEVLET BAHÇELİ

MHP lideri Devlet Bahçeli, yayımladığı bayram mesajında, "Kurban Bayramı’nın ahlaki ve manevi zenginliğiyle yepyeni bir uzlaşma sürecinin yollarını açabilir, karşılıklı saygı ve seviye dayalı güçlü bir dönemin inşasını elbirliğiyle başarabiliriz" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Esenyurt’tan depo işçileri: Birlik olunca adım atabiliyoruz

SONRAKİ HABER

Yargıtay’ın Sevag Balıkçı kararına kınama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa