19 Temmuz 2021 13:47

Erdoğan'ın Kıbrıs "müjdesi", külliye ve parlamento inşaatı çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada "müjdesini" açıkladı: Yeni bir Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, parlamento binası ve millet bahçesi inşa edilecek.

Tayyip Erdoğan | Fotoğraf: Murat Kula / AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, açıklayacağını duyurduğu "müjdesini" ilan etti. Müjdenin külliye ve parlamento inşaatı olduğu ortaya çıktı.

Erdoğan'ın "müjde" açıklaması şöyle:

"Bilindiği gibi KKTC Cumhurbaşkanlığı'nın ne doğru dürüst bir Cumhurbaşkanlığı binası veya külliyesi var, veyahut da ne doğru dürüst bir parlamento binası var. İşte parlamento binamız burası. Tabii biz bunu KKTC'ye yakıştırmıyoruz. Aynı şekilde Cumhurbaşkanlığı külliyesindeki bina, İngilizlere ait bir gecekondu. Onu da yakıştırmıyoruz. Şimdi Cumhurbaşkanlığının inşallah bu külliyesiyle ilgili adımın proje çalışmaları bitti, inşasına da inşallah yakında başlıyoruz. Nerede başlıyoruz? Netehan bölgesinde, silahlı kuvvetlerimizle de görüşerek, orada 500 dönüm araziyi bu iş için tahsis ettik. Bu arazi içerisinde hem bu külliyeleri yapacağız, bütün bunlarla beraber şöyle gerçekten istiyoruz ki bir millet bahçesini de orada yapalım. Devlet olmanın işte ifadesi budur. Bunu inşallah bu projeyi hayata geçirmek suretiyle, nasıl bir Kuzey Kıbrıs, Kıbrıs Türklerine ait bir devlet varmış bunu birilerinin görmesi lazım.

Mimarımız 3 ayrı proje hayata geçirdi. Projeyi ben de takip ettim. Bu projeyle beraber ardından hemen işin statiklerine ve inşaatına gireceğiz. Çünkü fazla bir zamanımız yok. Bir an önce şuralardan kurtulalım diyorum. Her şeyiyle şöyle muhteşem, ihtişamlı bir binamız olsun. Dünyaya kendisini görkemli bir şekilde gösterdiği bir külliyeye kavuşalım.

KKTC'nin ilan edildiği bu binanın da müze olarak yeni nesillere bırakılmasının isabetli olacağını düşünüyorum." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Pazarda etiketler artık yarım kilo!

SONRAKİ HABER

Fethiye sahillerindeki işgale tepki: "Çalış Plajı halkın ve carettalarındır"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa