19 Temmuz 2021 14:04

Fethiye sahillerindeki işgale tepki: "Çalış Plajı halkın ve carettalarındır"

Muğla Fethiye'de otellerin, "Tüm kıyılar halkındır" ilkesini hiçe sayarak Çalış Plajı'nı işgal ettiğini söyleyen yöre halkı, durumu protesto etti.

Fotoğraf: Leyla Koç

Paylaş

Özer AKDEMİR

Yaz mevsimiyle birlikte sahil kesimlerinde kıyı işgali haberleri de yoğunlaştı. Bir kıyı işgali haberi de Muğla Fethiye'nin ünlü Çalış Plajı'ndan geldi. Bazı otel işletmelerinin Anayasa ve yasalarda yer alan "Tüm kıyılar halkındır" ilkesini hiçe sayarak kıyıyı işgal ettiğini söyleyen yöre halkı, durumu protesto etti.

Çalış Plajı'nın aynı zamanda Caretta Carettaların üreme alanı olduğunu dile getiren yurttaşlar, "Çalış Plajı halkın ve carettalarındır. İşgale son" yazılı dövizlerle sahilde protesto eylemi yaptılar.

İŞGALLER, DAR GELİRLİ YURTTAŞLARIN SAHİLLERDEN YARARLANMASINA ENGEL

Otel ve işletmelerin yasalara rağmen her yıl sahilleri özel mülkleri gibi kullanmayı ve işgali genişletmeyi sürdürdüklerini dile getiren Fethiye Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Koç, bu durumun özellikle dar gelirli yurttaşların sahillerden yararlanmasına engel olduğunu dile getirdi.

1 Mayıs- 31 Eylül tarihlerinin deniz kaplumbağalarının üremi mevsimi olduğunu belirten Koç, "Halk plajının boşaltılmasını ve işgalin son bulmasını istiyoruz. Plaj kamu yararı için halka terk edilmelidir" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'ın Kıbrıs "müjdesi", külliye ve parlamento inşaatı çıktı

SONRAKİ HABER

Hyundai’de üzerine metal malzemeler düşen Güney Koreli işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa