19 Temmuz 2021 14:41

"Boğaziçi direnişi gibi kazanım elde etmek Hacettepe öğrencilerinin elinde"

Melih Bulu'nun görevden alınmasını değerlendiren Hacettepe Üniversitesi öğrencileri, "Hacettepe için de böylesi bir kazanım elde etmek Hacettepe öğrencilerinin elinde" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Melodi TAŞ
Ankara

Hacettepe Üniversitesi öğrencileri, Melih Bulu’nun Erdoğan tarafından getirildiği Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevinden yine Cumhurbaşkanı kararıyla alınmasını değerlendirdi. Öğrenciler, direnişin hakların kazanılmasının bir parçası olduğunu ve üniversitelerin öğrenciler sayesinde özgürleşeceğini belirterek "Uzun vadede Hacettepe için de böylesi bir kazanım elde etmek Hacettepe öğrencilerinin elinde. Bu yüzden benzer bir durum Hacettepe için de mücadele edersek geçerli olacaktır" diye konuştu

"KARAR MEKANİZMALARININ ÖĞRENCİLER ÖĞRENCİLER OLDUĞU ÜNİVERSİTELER İSTİYORUZ"

Sosyal Hizmet Bölümü öğrencisi Zeliha Kurtul, “Melih Bulu’nun gece yarısı atanıp gece yarısı görevden alınması içerisinde barındırdığı ironiyle birlikte öğrencilerin, akademisyenlerin ve çeşitli bileşenlerin kazanımıdır. Buradaki direnişi sürekli ve kalıcı bir hale getirmemiz gerekiyor" dedi.

Çeşitli üniversitelerde ve çeşitli illerde halen kayyumlar olduğunu hatırlayan Kurtul, "Bu yüzden buradaki kazanımla ilerleyip diğer kayyumların atandığı yerlerden de kazanım elde etmemiz gerekiyor. Öğrenci direnişi, haklarımızı kazanmamızın bir parçası ve üniversiteler öğrenciler sayesinde özgürleşecek" diye konuştu.

Hacettepe’deki duruma da değinen Kurtul, "Uzun vadede Hacettepe için de böylesi bir kazanım elde etmek Hacettepe öğrencilerinin elinde. Nitekim Hacettepe içerisinde kazanım elde ettiğimiz yurt-yemekhane indirimleri de var. Bu yüzden benzer bir durum Hacettepe için de mücadele edersek geçerli olacaktır. Karar mekanizmalarının öğrenciler olduğu üniversiteler istiyoruz” diye konuştu.

"TALEBİMİZ REKTÖRÜN SEÇİM YOLUYLA BELİRLENMESİ"

Tıp Fakültesi 3. sınıftaki bir öğrenci de “Aylardır süren bu mücadele, uğraş işe yaradı sonunda. Bu dönemde oldukça iyi geldi, mutlu oldum bu sefer bir değişiklik yapılabildiği için. Bundan sonrası içinse yeni birinin atanması değil elbette talebimiz seçim yoluyla bir rektörün belirlenmesi” dedi.

"KAZANMAYA BİR ADIM YAKLAŞTIK"

Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi ise “Melih Bulu’nun görevden alındığını gördüğümde şaşırdım. Ama bu kadar mücadelenin bir meyvesini almak da çok mutlu etti tabii ki. Şimdi de kesin başka birini atamaya çalışırlar, antidemokratik yollardan vazgeçmezler gibime geliyor ancak elbette biz de bunun karşısında tam demokratik üniversiteleri talep etmeye devam edeceğiz. Kazanmaya bir adım yaklaştık, diğer adımı da atmalıyız” dedi.

"DEMOKRATİK YOLLA SEÇİLMİŞ BİR REKTÖR İÇİN MÜcADELEYE DEVAM"

Eczacılık Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Merve de “Melih Bulu geldiği gibi bir gece yarısı gitti. Bunu öğrencilerin, akademisyenlerin direnişi sağladı. O yüzden çok mutluyum. Bundan sonrası için de demokratik yollarla seçilmiş, daha nitelikli bir rektör için mücadeleye devam” dedi.

"ÖĞRENCİLERİN DİRENİŞİ MEŞRU BİR DİRENİŞ"

Türk Halk Bilimi Bölümü öğrenciasi Buse Şahin de “Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasını kabul etmedik. Çünkü siyasallaşmış bir atamaydı. Öğrencilerin direnişi de haklı taleplere dayanan meşru bir direniştir. Direniş sırasında öğrencileri dinlemek, duruma biz öğrencilerin gözünden bakmak yerine eylem yapan öğrencilere müdahale edildi. Olaylara karşı gösterilen saldırgan tavır, insanlar arasında büyük bir ayrıma da sebep oldu” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Hyundai’de üzerine metal malzemeler düşen Güney Koreli işçi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

"Auschwitz belleği" Esther Bejarano'ya veda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa