20 Temmuz 2021 11:39

Erdoğan'dan ABD’ye şart, Taliban’a uzlaşı mesajı

ABD’ye Türkiye’nin istediği lojistik, mali ve diplomatik destek şartları yerine getirmesi çağrısını yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan Taliban’a da uzlaşma mesajı verdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Kuzey Kıbrıs’ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , bayram namazı çıkışında Kabil Havalimanının korunması konusunda ABD’ye Türkiye’nin istediği lojistik, mali ve diplomatik destek şartları yerine getirmesi çağrısını yineledi. Taliban’a da uzlaşma mesajı verdi.

"TALİBAN İLE GÖRÜŞEBİLİRİZ"

Bazı rahatsızlıkları olan Taliban ile Afganistan konusundaki süreci görüşeceklerini söyleyen Erdoğan, “Taliban'ın bu görüşmeleri Türkiye’yle çok daha rahat yapması lazım, çünkü Türkiye'nin Taliban'ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok" dedi. ABD’nin Kabil’deki Havalimanının işletmesine Türkiye tarafından devam edilmesini istediğini söyleyen Erdoğan bunun için şartları şöyle sıraladı: “Bir diplomasi noktasında Amerika bizim yanımızda yer alacak. İki lojistik noktasında imkanlarını bizim için seferber edecek hangi gücü varsa lojistik anlamda bunları Türkiye’ye devredecek. Bir diğeri de tabii burada bu süreç içerisinde çok ciddi bir mali noktada idari noktada sıkıntılar olacak. Bu konuda da gerekli desteği Türkiye’ye verecek. Eğer bunlar sağlanabilirse, biz Türkiye olarak bu süreçte Kabil Havaalanının işletimini ele almayı düşünüyoruz.”  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Suruç’ta katledilenler 6’ncı yılında anıldı: Adalet arıyoruz

SONRAKİ HABER

Kayıp yakınları: Bayramlar bizim için çok zor geçiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa