24 Temmuz 2021 11:25

Ferhat Tunç: Almanya polisi can güvenliğimin tehdit altında olduğunu bildirdi

Almanya’da yaşayan sanatçı Ferhat Tunç, Alman polisleri tarafından, 54 kişilik ölüm listesinde adının geçmesi konusunda bilgilendirildiğini duyurdu. Tunç, "Ölüm tehdidi bize geri adım attıramaz" dedi.

Ekran görüntüsü Ferhat Tunç'un Youtube'dan yayımladığı videodan alınmıştır

Paylaş

Almanya’da yaşayan sanatçı Ferhat Tunç, Almanya’nın Darmstadt Polis Merkezi'nden özel görevli polisleri tarafından, 54 kişilik ölüm listesinde adının geçmesi konusunda bilgilendirildiğini açıkladı. Tunç, ölüm tehdidine ilişkin açıklama yaparak, "Biz geri adım atmayız ancak ölümü normalleştiren bu gidişatı durdurmalıyız" dedi.

Youtube kanalı üzerinden açıklama yapan Sanatçı Ferhat Tunç, "Görevli polisler, can güvenliğimin tehdit altında olduğu ve konuyla ilgili dialogda olacaklarını belirttiler" dedi.

Tunç, açıklamasında "Ben sanatçıyım ve mücadelemi tam 40 yıldır sanatımla veriyorum. Aynı zamanda insan hakları ihlallerine karşı sesimi nasıl çıkarabiliyorsam çıkarıyorum. Hakkını aradığım insanlar arasında asla bir ayrım yapmam. Listedeki gazeteciler de gerçeğin peşinde. Ülkemizde yaşamamıza, üretmemize, konuşmamıza engel oldular ancak bugünlerin geçeceğini biliyoruz ve bu nedenle her saniyemiz ülkemize dönüşün hayaliyle geçiyor. Çünkü o ülke bizim. Şu sıralar yeni bir albüm çalışması yürütüyorum. Albüme yoğunlaşmışken, mümkün olduğunca bu tür tartışmaların da dışında kalmaya gayret ediyordum. Ancak öyle bir atmosfer yarattılar ki adımız şarkılarımızdan önce ölümle, tehditle gündem oluyor. Buna izin vermememiz lazım" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Doğuş Üniversitesinde araştırma görevlisi kıyımı: Sözleşmeleri feshedildi

SONRAKİ HABER

İzmir'de depremzedeler miting yapacak: Verilen sözler tutulmuyor, sesimizi duyan yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa