26 Temmuz 2021 10:43

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, sırtlarını 134. kez rektörlük binasına döndü

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, direnişin 204'üncü gününde bir kez daha sırtlarını Rektörlük binasına dönerken keyfi şekilde görevden alınan meslektaşlarına destek için oturma eylemi başlattı.

Fotoğraf: Aslı Kalaycıoğlu

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, direnişin 30'uncu haftasına girilirken "Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz" diyerek sırtlarını 134'üncü kez rektörlük binasına döndü. Akademisyenler, keyfi şekilde görevden alınan Akademisyen Can Candan'ın fotoğraflarını nöbet boyunca ellerinde taşıdı ve nöbetin ardından fotoğrafları Rektörlük binasının kapısına yapıştırdı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrencilerin ve akademisyenlerin başlattığı direniş 30'uncu haftasına girerken akademisyenler, her iş gününde olduğu gibi bugün de rektörlük binasına sırtlarını dönerek "Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz" dedi.

Direnişin 204'üncü günü olan bugün nöbet boyunca ellerinde Can Candan'ın “Can Candan Yalnız Değildir” değildir yazılı fotoğraflarını taşıyan Boğaziçi akademisyenleri, nöbetin ardından Candan’ın fotoğraflarını Rektörlük binasının kapısına yapıştırdı. Akademisyenler asılsız gerekçeler ile hukuksuz bir şekilde görevden alınan meslektaşlarına destek olmak için oturma eylemi de başlattı ve Can Candan görevine iade edilene kadar her gün Rektörlük binası önünde eylemlerine devam edeceklerini açıkladı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Meteoroloji'den, Marmara, Ege ve Akdeniz için 'sıcak' uyarısı

SONRAKİ HABER

Kamu emekçileri birlikte mücadele istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa