17 Aralık 2012 09:45

‘soL’, okuyucularıyla Abdi İpekçi’de buluştu

EKMEK, soL ve Hürriyet günleri sloganıyla düzenlenen ‘soL gecesi’, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapıldı. Öğrenci Bandosu'nun sahneye çıkışıyla başlayan gecenin sunuculuğunu tiyatro sanatçısı Şirvan Akan yaptı. Gecede bir konuşma yapan Sol gazetesi genel yayın yönetmeni Kemal Okuyan, gazetenin &ccedi

‘soL’, okuyucularıyla Abdi İpekçi’de buluştu
Paylaş
 
Öğrenci Bandosu'nun sahneye çıkışıyla başlayan gecenin sunuculuğunu tiyatro sanatçısı Şirvan Akan yaptı. Gecede bir konuşma yapan Sol gazetesi genel yayın yönetmeni Kemal Okuyan, gazetenin çıkarken bir parti bülteni olmayacağını belirttiklerini ancak 'taraf olmayacağız, ideolojik mücadele vermeyeceğiz' şeklinde de anlaşılmaması gerektiğini söyledi.
 
Okuyan, 'Orhan Pamuk militanlık yaparsa, biz militanlığın alasını yaparız'dedi. Türkiye'de iktidarın karşısında iki büyük güç odağının ön plana çıktığını ve bunların Kürt hareketi etrafında kümelenen güçlerle Kemalistler olduğunu söyleyen Okuyan, “Sol gazetesi, bu iki kesimin sesi olarak kurgulanmadı. Gazete, bu iki kesimde dostları olan, ama Türkiye'nin geleceği olan, ama Türkiye'nin gerçek geleceği olan sosyalist hareketin bağımsız bir güç olarak ayağa kalkması için kurgulandı. Gazete bunun için çıkıyor' dedi.
 
Gecede Pınar Aydınlar, Nejat Yavaşoğulları, Renan Bilek, Edip Akbayram, Kesmeşeker'den Veysi çolak ve Cenk Taner, BandoSol sahne alarak konser verdi. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Selek’le dayanışma çağrısı

SONRAKİ HABER

Asistanların angarya isyanı greve dönüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa