30 Temmuz 2021 15:03

Guatemala’da yolsuzluğa karşı genel grev çağrısı

Guatemala’da binlerce kişi, Devlet Başkanı Alejandro Giammattei ve Başsavcı Consuelo Porras’ı protesto etmek için sokaklara döküldü.

Guatemala | Fotoğraf: Luis Vargas / AA

Paylaş

Guatemala’da yolsuzlukla mücadelede yetersiz kalındığını savunan binlerce kişi, Devlet Başkanı Alejandro Giammattei ve Başsavcı Consuelo Porras’ı protesto etmek için sokaklara döküldü.

Başsavcı Porras’ın, yolsuzlukla mücadele özel savcısı Juan Francisco Sandoval’ı 23 Temmuz’da görevden alması, ülke genelinde tepkilere neden oldu. Yaklaşık 10 bin kişi, ana otoyollardan birini trafiğe kapattı. Protestoda hükümetin yolsuzlukla mücadele konusundaki isteksizliğine karşı ulusal grev çağrısında bulundu.

Yerli, çiftçi, öğrenci ve profesyonelleri temsil eden sendikalar, ulusal greve bırakma eylemine katılacaklarını bildirdi.

Başkanlık ofisinin önündeki protesto gösterilerine katılan sendika yetkilisi Daniel Pascual, ülke çapında en az 90 farklı bölgede gösterilerin düzenlendiğini kaydetti. San Cristobal Totonicapan topluluğu liderlerinden Mario Menchu da protestocuların, Porras’ın istifasını talep ettiğini belirtti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Görüntü yasağı genelgesine suç duyurusunda takipsizlik kararı verildi

SONRAKİ HABER

Akbelen’den seslenen köylüler: Kömüre teslim olmayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa