30 Temmuz 2021 18:07
Son Güncellenme Tarihi: 30 Temmuz 2021 23:23

Konya’daki ırkçı katliama tepki yağdı: İktidar suç ortağıdır

Konya’da ırkçı saldırıda aynı aileden 7 kişinin katledilmesine sosyal medyadan tepki gösteriliyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Konya'nın Meram ilçesine bağlı Hasanköy Mahallesi'nde, Yaşar Dedeoğlu, Barış Dedeoğlu, Serpil Dedeoğlu, Serap Dedeoğlu, İpek Dedeoğlu, Metin Dedeoğlu ve Sibel Dedeoğlu’nun katledilmesine tepki yağdı.

Aralarında demokratik toplum örgütü temsilcileri, dernekler, siyasetçiler, gazeteciler ve akademisyenlerin de olduğu binlerce sosyal medya kullanıcısı katliamdan iktidar ve yerel yetkilileri sorumlu tuttu.

Irkçı saldırıyla ilgili yapılan kimi paylaşımlar şöyle: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Irkçı, milliyetçi nefret ve kışkırtma söylemi toplumu cinnet haline sürüklüyor” diyen Özgür-Der Genel Başkanı ise “Olguları değil korkuları esas alan, adil ve mantıklı düşünme yerine fanatizme saplanmış bu halet-i ruhiyenin toplumu nereye sürükleyeceği bellidir. Irkçılık, yabancı düşmanlığı, göçmen karşıtlığı gibi duyguların tahriki üzerinden toplumun akıl sağlığını sakatlamaya, insani, vicdani değerlerini yitirip ülke insanını canavara dönüştürmeye çabalayanlar engellenmezse ve en temelde de milliyetçi hamaset terk edilip İslami ve insani değerler esas alınmazsa bu toplum her geçen gün biraz daha cinnettoplumu olmaya doğru sürüklenecektir” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP'li Sancar: İktidarın nefret ve tahrik dili bu katliamın başlıca sorumlusudur

SONRAKİ HABER

AKP’den ardı ardına benzer Konya Katliamı açıklamaları: İdeolojik bir saik yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa