30 Temmuz 2021 19:25

Süleyman Soylu, Konya’daki katliam için "Kürt-Türk meselesiyle ilgisi yok" dedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Konya'da 7 kişinin katledildiği saldırının ırkçı saldırı olmadığını iddia etti: Bunun Kürt-Türk meselesiyle ilgili herhangi bir alakası yoktur.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Konya'da 7 kişinin katledilği saldırının Kürt sorunuyla ilgili olmadığını iddia etti ve bu yönde yapılan değerlendirmelerin "istismara, provokasyona ve bu ülkenin birliğine yönelik bir anlayış" olduğunu söyledi.  Soylu aynı zamanda katliamın tek kişinin gerçekleştirdiğini ifade ederek, failin yakalanmakta olduğunu söyledi. 

Manavgat'taki orman yangınları dolayısıyla bölgede bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Konya'da meydana gelen ve 7 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

"KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ"

Saldırıyı gerçekleştiren kişinin kimliğinin tespit edildiğini ve emniyette daha önceden silah çekme ve benzeri suçlardan birkaç kaydının da olduğunu belirten Bakan Soylu, "Vahşi, aynı zamanda alçak ve menfur bir saldırı. Ölenlere rahmet diliyorum. Başımız sağ olsun. Görüntüleri izledim. Katliam diyeceğim. Katliam görüntülerini izledim. İnsanlıktan çıkmış bir durum olarak nitelemek lazım. Bunun insanlıkla bir tarifi olamaz. Olayı gerçekleştiren tek kişi. Şahsı tespit ettik. 2010 yılında başlayan bir husumetin devamı" dedi.

Soylu, "Burada her olayın istismar edildiği gibi maalesef siyasallaştırmaya çalışıldığı gibi, bu katliam da istismar edilmeye çalışılıyor. Bu meselenin Türk- Kürt meselesiyle ilgili herhangi bir tarafı yok. Bu meseleye çekmek, altını çizerek söylüyorum, bu saldırı kadar tehlikeli ve bu saldırı kadar hem kınanacak hem de alçak bir değerlendirme olarak nitelendirilecek bir anlayıştır. Etnik köken üzerinden yapılan değerlendirmelerin tamamı da istismara, provokasyona ve bu ülkenin birliğine yönelik bir anlayışın kendisidir. Bu memleketin kardeşliğiyle kimse uğraşmasın" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Boğaziçi akademisyenlerinden destekleyecekleri rektör adaylarına dair açıklama

SONRAKİ HABER

Bourgeois "refugee" policy and the attitude of workers

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa