17 Aralık 2012 09:47

SABİM’de ısrarın gerekçesi yok!

Sağlık çalışanlarının can güvenliklerinin olmadığı bir ortamda Sağlık Bakanı’nın genç bir doktorun elinde “SABİM savunması” ile intiharına ilişkin “kişiseldir” yorumunu yapmasına tepkiler sürüyor. Bakan, öldürülen hekim Ersin Arslan ile ilgili de sağlık örgütlerinin tüm çabaları

SABİM’de ısrarın gerekçesi yok!
Paylaş

Sağlık çalışanlarının can güvenliklerinin olmadığı bir ortamda Sağlık Bakanı’nın genç bir doktorun elinde “SABİM savunması” ile intiharına ilişkin “kişiseldir” yorumunu yapmasına tepkiler sürüyor. Bakan, öldürülen hekim Ersin Arslan ile ilgili de sağlık örgütlerinin tüm çabalarına rağmen 7 aydır hiçbir adım atmadı. Ankara Tabip Odası (ATO) Başkanı Özden Şener, sağlıkçı ölümlerine ilişkin bakanlığa bir kez daha tepki gösterdi.

Şener, Dr. Ersin Arslan’ın ölümünün 8. ayında ATO’da yapılan basın toplantısı ile Sağlık Bakanı’nın Melike Erdem’in sadece psikolojik sorunları olduğuna ilişkin açıklamasına tepki gösterdi. Şener, “Ankaralı hekimlerin yüzde 94’ü, SABİM’in, sağlıktaki sorunların kaynağı olarak hekim ve sağlık çalışanlarını işaret ederek, sağlık alanında şiddeti arttırdığını düşünmektedir” dedi. Şener’in aktardığı ve SABİM ile Bakan Akdağ’ın verdiği bilgilere göre yıllık 10 bin şikayet içerisinden 3 bin 133’ü için savunma istenmiş ve sadece 25 sağlık çalışanında hafif kusur bulunmuş. Şener bu verilere ilişkin şu yorumu yaptı: “Sadece bu sonuç bile, şikayetlerin ne kadar geçersiz, filtrelemenin ne denli başarısız olduğunu görmeye yeter. Bu rakamlarla Sağlık Bakanı, SABİM’in kurulduğu 2003 yılından bu tarafa binlerce hekimin taciz edildiğini, yok yere huzurlarının kaçırıldığını, hiç hak etmedikleri halde sayfalarca savunma yazmak zorunda bırakıldıklarını da itiraf etmiş olmaktadır.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Asistanların angarya isyanı greve dönüştü

SONRAKİ HABER

Bir toplu tecavüz daha!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa