31 Temmuz 2021 15:17

Taksim'de yüzlerce kişi Konya Katliamı'nı protesto etti

İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri, Konya’da Kürt aileye yönelik yapılan katliamı Taksim Tünel Meydanı önünde protesto etti. 

Fotoğraf: eylem Nazlıer/Evrensel

Paylaş

İstanbul Emek Barış Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla Taksim Tünel Meydanı'nda bir araya gelen yüzlerce kişi Konya'nın Meram ilçesinde Kürt aileye dönük saldırıda 4'ü kadın 7 kişinin katledilmesini protesto etti.

Eyleme saatler kala Taksim'in birçok sokağı ve İstiklal Caddesi polis barikatlarıyla kapatıldı. Polis eyleme katılmak isteyen çok sayıda kişinin alana girişini de engelledi.

Katliamda hayatını kaybedenlerin isimlerini taşıyan kitle, "Irkçılığa ve faşizme karşı birleşelim, yaşasın halkların kardeşliği" pankartını taşıdı. "Ortak yaşam için ırkçılığa geçit yok", "Kürt halkı yalnız değildir", "Irkçılığa son, faşizme ölüm" dövizleri taşıyan kitle, sık sık Kürtçe ve Türkçe slogan attı “Faşizme karşı omuz omuza", "Yaşasın halkların kardeşliği”, "Katiller halka hesap verecek" sloganlarının atıldığı eylemde Barış anneleri, HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, Ali Kenanoğlu, Musa Piroğlu, Dilşat Canbaz Kaya, Oya Ersoy, Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü'nün de aralarında olduğu çok sayıda siyasi parti, demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı. 
Açıklamada tek tek hayatını kaybedenlerin isimleri okundu.

“SALDIRILARIN TAMAMINDA İKTİDAR SALDIRGANLARI TEŞVİK EDİCİ TUTUM ALDI”

İstanbul Emek Barış Demokrasi Güçleri adına okunan açıklamada, son zamanlarda Kürtlere yönelik arttan saldırılara dikkat çekildi ve şunlar söylendi: “Dedeoğulları ailesinin fertleri bu yıl 12 Mayıs’ta yine ırkçı saldırıya uğramış, tutuklanan 5 kişi ‘delil yetersizliği’ gerekçesiyle serbest bırakılmıştı. Polis kordonu etrafında ‘Burada tek Kürt kalmayacak’ sloganlarıyla Dedeoğlu ailesini katleden katil sürüsü için Soylu utanmadan ‘iki aile arasında husumet var’ diyor. Katilleri delil yetersizliği gerekçesiyle serbest bırakıp Kürtlerin üstüne tekrar tekrar salanlar, 7 insanımızın öldürüldüğü bu katliamın suç ortağıdır."

“TÜM SALDIRILARA RAĞMEN ÖZGÜR  VE KARDEŞÇE YAŞAYABİLECEĞİMİZ BİR YARINI KURACAĞIZ”

Açıklama şu sözlerle devam etti: "Emperyalist paylaşım savaşımının sorumlusu göçmenler değil, emperyalistler ve tetikçileridir. Halklara yönelik saldırı ve katliamların sorumlusu, bu saldırıları organize edenler ve onlarla birlikte ırkçı söylemleri yükseltenlerdir. Kürt Halkı geçmişte de katliamlar ve yükseltilen ırkçılığın karşısında direndi. Halkların kardeşliğini, barışı, özgürlüğü istemekten, onun için yaşamaktan bir an olsun vazgeçmedi. Bizler de bu saldırıların karşısında boyun eğmeyeceğiz. Adalet için, özgürlük için, insanca ve onurlu bir yaşam için, halkların kardeşliği ve eşitliği için olan mücadelemizi büyüterek bu saldırıları aşacağız. Tüm saldırılara rağmen özgür ve kardeşçe yaşayabileceğimiz bir yarını kuracağız.”(İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Adana Aladağ'da 2 gün önce çıkan yangın kontrol altına alındı

SONRAKİ HABER

Türkiye'de koronavirüs | Son 24 saatte 22 bin 332 yeni vaka, 79 can kaybı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa