01 Ağustos 2021 07:33
Son Güncellenme Tarihi: 01 Ağustos 2021 16:16

Manavgat'taki orman yangını 5'inci gününde: Can kaybı 7'ye yükseldi

Antalya'nın Manavgat, Akseki, Muğla'nın Marmaris, Bodrum, Köyceğiz ile Milas ilçelerinde orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor.

Fotoğraf: İbrahim Laleli/DHA

Paylaş

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz'da 4 farklı noktada başlayan yangını söndürme çalışmaları beşinci gününde sürüyor. İlçede orman yangınının başladığı Kalemler Mahallesi'nde yaşayan ve kendilerinden haber alınamayan çiftin cansız bedenlerine ulaşıldı. Yangında can kaybı 7'ye çıktı.

Çardak Beydiğin Mahallesi'nde yer alan Çöplük Yolu Göğü mevkisinde alevler, rüzgarın da etkisiyle 20 metreye kadar yükseldi. Yangından en çok etkilenen Kalemler Mahallesi'nde yanan evler kepçelerle yıkılmaya başlandı. Manavgat'ta afet bölgesi ilan edilen noktalara kendi imkanlarıyla yardım götüren Yusuf Demirli ise kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmişti.

KALEMLER MAHALLESİ'NDEKİ ÇİFTİN CANSIZ BEDENLERİNE ULAŞILDI

İlçede orman yangınının başladığı Kalemler Mahallesi'nde yaşayan Fahri Yiğitokur ve Alman asıllı eşi Andrea Hartmann Yiğitokur'dan haber alamayan yakınları yardım istedi. Daha önce yanarak hasar gördüğü belirlenen evde yapılan incelemede çiftin cansız bedenlerine ulaşıldı. Evdeki inceleme sürüyor.

SIRTKÖY'DE YANGIN YERLEŞİM YERLERİNE YAKIN

Manavgat'a bağlı Sırtköy Mahallesi dün akşamdan bu yana alevlerin etkisi altındaydı. Alevler bugün öğle saatlerinde yerleşim yerlerine çok yakın noktada yeniden büyüdü. Bölgeye karadan müdahale güç olduğu için yalnızca helikopterlerle müdahale edilebiliyor. Yerleşim yerlerine çok yakın olduğu belirtilen yangında, zaman zaman yüksekliği 20 metreyi bulan alevler oluştu. Yangın, Sırtköy Mahallesi'ni kuzey tarafından tamamen sardı. Mahalleye halen ara yoluyla bağlantı sağlanamazken, itfaiye ekipleri alevlerin yanmayan ormanlık alanlara sıçramaması için mücadele ediyor.

YARDIM GÖTÜRMEK İSTERKEN YAŞAMINI YİTİRDİ

Manavgat merkezinde reklam ve tabelacılıkla uğraşan Yusuf Demirli, orman yangını dolayısıyla afet bölgesi ilan edilen noktalara kendi imkanlarıyla yardım götürmek amacıyla harekete geçti. Bölgede yangından etkilenenlere gönderilen yardımların dağıtılmasına destek veren Yusuf Demirli, dün akşam saatlerinde yine bir afet bölgesine yardım götürmek isterken, fenalaştı. Hastaneye götürülen Yusuf Demirli'nin kalp krizi geçirdiği belirlendi. Yusuf Demirli tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Yusuf Demirli'nin cenazesinin bugün Boztepe mezarlığında toprağa verildiği öğrenildi.

KEMER'DE 3 NOKTADA ORMAN YANGINI ÇIKTI

Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Arslanbucak Mahallesi'nde 3 farklı noktada saat 13.30 sıralarında orman yangını çıktı. Yangını gören çevredekiler ilk müdahaleyi yaparken, durumu itfaiye ve orman işletme müdürlüğü ekiplerine de bildirdi. İhbar sonrası bölgeye gelen ekipler alevlere müdahale etti. Yangın söndürme çalışmalarına çevredeki vatandaşlar pet şişe, kova ve hortumlarla su taşıyarak, destek verdi. Yaklaşık 500 vatandaş söndürme çalışmalarına katıldı.

İMECE USULÜ SÖNDÜRME

Yangın söndürme çalışmalarında özellikle kadınlar su taşıyanları yönlendirerek, imece usulü alevlerin kontrol altına alınmasına katkı sağladılar, bölgedeki bahçeleri sulamak için kullanılan arıklardan şişeler ve kovalarla su taşıdılar. Dumandan etkilenen bazı vatandaşlara ise bölgeye gelen sağlık ekipleri müdahale etti. Yangın ekipler ve vatandaşların yoğun çabası sonrası kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları başlatıldı.

DUMAN GÖKYÜZÜNÜ KAPLADI

Bu arada Manavgat'ta yangının Beydiğin Mahallesi'ne doğru yaklaşması, vatandaşları tedirgin etti. Bölge halkı mahallede bulunan caminin önüne gelerek kendilerine doğru ilerleyen dumanı izledi. Beydiğin Camii imamı, minare hoparlöründen, ağaç kesme motoru olan herkesi meydana davet etti. Vatandaşlar yangını önleme amaçlı bazı ağaçları kesti. Bölgede rüzgar nedeniyle hızla yerleşim yerlerine doğru ilerleyen alevler yangın söndürme helikopterleri tarafından söndürülmeye çalışılıyor.

NAZLIAKA ANTALYA'DA

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Antalya'da orman yangınlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Yangında yaşamını yitirenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Nazlıaka, "Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak, yangında büyük zarar gören yurttaşlarımızın hep yanında olacağımızı, onlara gereken her türlü yardımın ulaştırılması konusunda elimizden gelenin en iyisini yapacağımızı buradan duyurmak istiyoruz" dedi.

BAKANLAR ALANYA'DA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya ilçesinde yangından etkilenen Bayır ve Güzelbağ mahallelerini ziyaret etti. Bakan Soylu ve Bakan Çavuşoğlu, bölgedeki vatandaşlarla görüşerek, son durumla ilgili bilgiler aldı.

GÜNDOĞMUŞ'TA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Gündoğmuş ilçesinde orman yangını etkisini sürdürürken, Belediye Başkanı Mehmet Özeren, bölgedeki mahalle ve yerleşke içlerinin yangından etkilenmediğini açıkladı. Yangın nedeniyle Ortagonuş Mahallesi'nin ciddi zarar gördüğünü ve az sayıda evin kullanılamaz hale geldiğini aktaran Başkan Özeren, Ümütlü Mahallesi'nin ise tedbir amaçlı boşaltıldığını ve en riskli bölgenin de burası olduğunu kaydetti. Narağacı Mahallesi'nde de tek noktada sıkıntının devam ettiğini belirten Başkan Özeren, Dernek Dağı'nda yangının büyüdüğünü, bu yangın ilçe merkezini, Çayırözü'nü ve Ümütlü'yü tehdit ettiğini, Balkaya'da sıkıntının ciddi oranda hafiflediğini, Morboğaz tarafında ise tehlikenin devam ettiği bilgisini paylaştı.

BAKAN PAKDEMİRLİ 107 YANGININ KONTROL ALTINA ALINDIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sabah saatlerinde ülke genelindeki 112 orman yangınının 107'sinin kontrol altına alındığını bildirdi. Pakdemirli, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "28 Temmuz-1 Ağustos 2021 tarihlerinde çıkan 112 orman yangınının 107'sini kontrol altına aldık. Devam eden 5 yangını kontrol altına alma çalışmalarımız aralıksız devam ediyor." ifadelerini kullandı. Bakan Pakdemirli'nin paylaşımında yer verdiği tabloda, Antalya'da 2, Muğla'da 3 yangının devam ettiği bilgisi yer aldı.

YANGIN BODRUM'DA DA EVLERE SIÇRADI

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Mazı Mahallesinde alevler evlere sıçradı, mahalleliler güvenli bölgelere tahliye edildi. Mahalle halkı, çaresizce evlere sıçrayan yangını söndürmek için uğraş veriyor. Milas'ta çıkan orman yangını rüzgarın da etkisiyle Bodrum'un mahallelerine sıçradı. Bodrum'un Gökpınar, Yukarı ve Aşağı Mazı mahalleleri ile Armutçuk mevkisinde orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Meclis İnsan Hakları Komisyonu Konya ziyaretini iptal etti

SONRAKİ HABER

Dersim Hozat'ta çıkan orman yangınını söndürmek isteyenlere polis engel oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa