01 Ağustos 2021 12:23

KESK İzmir Şubeler Platformu: Milliyetçi, faşizan politikalar terkedilmelidir

Konya'da 7 kişinin öldürüldüğü katliama ilişkin açıklama yapan KESK İzmir Şubeler Platformu, “Saldırılara zemin sunan ayrımcı, milliyetçi, şovenist, faşizan politikalar terkedilmelidir” dedi.

Fotoğraf: Meltem Akyol / Evrensel

Paylaş

KESK İzmir Şubeler Platformu, Konya’nın Meram ilçesinde Dedeoğulları ailesine yönelik yapılan ırkçı saldırı sonucunda 7 kişinin katledilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “İktidar ve emrindeki medyanın kışkırtıcı, ayrıştırıcı, bölücü ve hedef gösteren söylemleri ve siyasallaşan yargının hukuksuz kararları bu tür saldırıları azmettirmekte, zemin sunmaktadır” denildi.

Sorumlu olanların saldırıları “münferit, aile meseleleri” olarak adlandırmalarının suçlu olma durumlarını örtbas etme çabası olduğunu söyleyen KESK İzmir Şubeler Platformu, “Biliyoruz ki, saldırılara zemin sunan politikalarda ısrar edenler, orman yangınlarında ortada hiçbir delil yokken bir halkı, bir partinin üyelerini hedef gösterenlere yönelik de işlem yapmayacaklardır. Çünkü birlikte karanlığı büyütüyor, karanlıktan besleniyorlar” dedi.

ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI

Açıklamada, “Emekten, demokrasiden, barıştan ve kardeşlikten yana tüm kesimleri katliamın gerçek nedenini açıkça ifade etmeye, ortak tutum almaya çağırıyoruz. Ülkemizde tamamen yok edilen demokrasiyi acilen güçlü bir biçimde yeniden inşa etmek için ihtiyacımız dayanışma ve mücadeledir. Konya’da yaşanan ırkçı katliamı bir kez daha kınıyor, lanetliyoruz. Tetikçiler derhal yakalanmalı, yargı önünde hesabı sorulmalıdır. Saldırılara zemin sunan ayrımcı, milliyetçi, şovenist, faşizan politikalar terkedilmelidir” ifadelerine yer verildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi, "Göç ve entegrasyon bakanlığı" kurulmasını önerdi

SONRAKİ HABER

Yunanistan'da orman yangınları sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa