02 Ağustos 2021 20:24

Balıkesir'deki yangında 20 dönüm ormanlık alan kül oldu

Balıkesir'in Savaştape ilçesinde çıkan yangında meşe ağaçlarının bulunduğu 20 dönüm ormanlık alan zarar gördü.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Balıkesir'in Savaştape ilçesine bağlı kırsal Bozalan Mahallesinde çıkan yangında meşe ağaçlarının bulunduğu 20 dönüm ormanlık alan zarar gördü.

Bozalan Mahallesinde saat 17.00 sıralarında iddiaya göre yüksek gerilim hattına konan kargalar yanarak öldü. Kargaların düştüğü alandaki kuru otların tutuşmasıyla alevler kısa sürede büyüdü. Bölgede devriye görevi yapan jandarma ekipleri yangını fark ederek itfaiye ekiplerine haber verdi.

Yangına Savaştepe Orman İşletme Şefliği bünyesindeki 5 arozöz ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Savaştepe İtfaiye Amirliği araçları ile müdahale edildi.

Jandarma ekiplerinin yanı sıra yöre halkının da söndürme çalışmalarına destek verdiği yangında, kepçeler de boşluk açarak yangına müdahale etti.

Yangında meşe ağaçlarının bulunduğu 20 dönüm ormanlık alan zarar gördü.

Savaştepe Kaymakamı Mehmet Yüce, ekiplerin zamanında müdahalesi ve özverili çalışmalarıyla yangının daha fazla büyümeden kontrol altına alındığını söyledi.

Yangın söndürülürken, bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

BALIKESİR VALİLİĞİ ATEŞ YAKMAYI YASAKLADI

Öte yandan Balıkesir Valiliği tarafından, 1 Eylül 2021 tarihine kadar il genelinde bütün mesire yerleri, piknik alanları, tabiat parkları ve milli parkların içindeki bütün alanlarda mangal, semaver, kamp ateşi, piknik ateşi ve kontrollü ateş yakmak yasaklandı.

Valilik daha önce belirlenen mesire alanları haricinde il genelindeki tüm ormanlık alanlara girişi 31 Ekim Pazar gününe kadar yasaklamıştı.  (Balıkesir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Konya'daki katliam Kocaeli'de protesto edildi

SONRAKİ HABER

Manisa Salihli'deki yangın söndürüldü, 10 dönüm ormanlık alan zarar gördü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa