03 Ağustos 2021 09:14

Adalet arayan Gündüz ve Şenyaşar ailesi Urfa’da buluştu

Akollü sürücünün çarpması sonucu hayatını kaybeden Umut Gündüz’ün adalet turu başlatan ailesi, Urfa’da Şenyaşar ailesine dayanışma ziyaretinde bulundu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ankara’da alkollü bir sürücünün15 Temmuz 2020 tarihinde çarpıp kaçarak ölümüne neden olduğu bisiklet sporcusu Umut Gündüz’ün ailesinin başlattığı Adalet Turu’nda, Urfa’da 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının saldırısı sonucu 3 yakınını kaybeden ve 9 Mart’tan bu yana Adalet nöbeti tutan Şenyaşar Ailesi ile dün Urfa Adliyesi önünde buluştu.

Urfa Adliyesi önünde bir araya gelen Gündüz ve Şenyaşar ailesi Adalet Nöbetini birlikte tuttu. Gündüz Ailesi adına konuşan Menderes Gündüz, ülkenin farklı şehirlerinde adalet talebinde bulunan mağdurlarla birlikte adalet mücadelelerini büyütmeye kararlı olduklarını söyledi.

Gündüz, “Umut Gündüz’ün ailesi olarak bizlerin, adalet kurumundan tek bir talebi var. Umut Gündüz’ün ölümüne sebep olan yüzde yüz kusurlu sanık Çağdaş Şenyüz’ün somut deliller ışığında, kasten adam öldürmek suçlamasıyla Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu olarak yargılanması ve 19 yaşında, gelecek hayalleri kuran gencecik sporcu bir insanın hayatına son veren bu katilin en yüksek cezayı almasıydı” dedi.

ADALET BÜTÜN TOPLUMU İLGİLENDİREN BİR SORUNDUR”

Ülkedeki adalet mağdurlarının ortak bir mücadele etrafında buluşmasının Türkiye’deki adalet arayışında olan herkese umut olacağını ve ailelerin adalet mücadelesini güçlendireceğini ifade eden Gündüz, “Umut için adalet herkes için adalet” sloganıyla ülkedeki diğer adalet mağdurlarıyla tanışma, kaynaşma, birleşme turu başlattıklarını söyledi.

Gündüz, “Adaletin yerini bulması talebi sadece Umut Gündüz’ün ailesi olan bizlerin ve bizim gibi ülkenin farklı şehirlerindeki mağdur ailelerin sorunundan öte, bütün toplumu ilgilendiren bir sorundur. Adalet ve adil yargılanma bir gün herkes için gerekli olacaktır. Bu yüzden adaletin yerini bulması yönündeki bu çabamıza, mücadelemize toplumun her kesiminden, ülkenin her bölgesinden insanın destek olmasını beklemekteyiz” diye konuştu.

Adalet Turu’nun bugünkü buluşma noktası Merve Akpınar ailesi olacak. Şanlı Urfa Konuklu İmam Hatip Ortaokul öğrencisi 13 yaşındaki Merve Akpınar, hentbola başlamak istediğinde “Sen kızsın şort giyemezsin. Erkeklerin arasında olamazsın” denilerek dışlanmıştı. (Urfa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP Milletvekili Veli Ağbaba: Temmuzda ekonominin uçmasını bekliyorduk enflasyon uçtu

SONRAKİ HABER

Adana'da serinlemek için sulama kanalına giren bir genç daha boğuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa