4 Ağustos 2021 15:13
/
Güncelleme: 18:14

Konya’daki katliamın katil zanlısı Mehmet Altun yakalandı

Dedeoğulları ailesinin katil zanlısı Mehmet Altun'un eşi, annesi, babası ve kardeşi tutuklandı. Saldırgan Altun ise 6 gün sonra yakalandı.

Konya’daki katliamın katil zanlısı Mehmet Altun yakalandı

Fotoğraf, soruşturma dosyasından alınmıştır

Konya’nın Meram ilçesinde 30 Temmuz günü aynı aileden Yaşar Dedeoğulları (65), Serap Dedeoğulları (36), Serpil Dedeoğulları (32), Sibel Dedeoğulları (30), İpek Dedeoğulları (57), Metin Dedeoğulları (45) ve Barış Dedeoğulları’nı (35) katleden Mehmet Altun, daha sonra evi ateşe vererek, olay yerinden kaçtı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 kişi, dün emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilenlerden 10'u tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

"Delillerin tam olarak toparlanmaması, HTS analizlerinin devam etmesi, kriminal raporların tam olarak ikmal edilmemesi ile siber inceleme raporlarında dijital materyallerin incelemesinin devam etmesi, olay günü şüphelilerin bulundukları yerler ile ilgili kamera ve tanık araştırması işlemlerinin devam etmesi, suçun asli faili olup halen hakkında yakalama kararı bulunan firari şüpheli ile olan münasebetleri" sebebiyle A.Ç, V.K, Y.Ç, Z.A, A.K, A.K, İ.K, İ.A, İ.A ve R.Ç., "kasten öldürme" suçundan tutuklanırken, 4 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Saldırgan Mehmet Altun'un eşi Z.A, babası İ.A, annesi İ.A. ve kardeşi A.K. tutuklananlar arasında yer aldı.

Katil zanlısı Mehmet Altun, 6 gün sonra yakalandı. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Çayırhan’da çakal sofrası

Çayırhan’da çakal sofrası

AKP iktidarının özelleştirmek istediği Çayırhan Termik Santrali ve maden işletmesinin ‘adrese teslim’ ihalesi bugün gerçekleştirilecek. İşçiler ve kamuoyu özelleştirmeye karşı çıkarken, adrese teslim ihaleye sicili kabarık patronların katılması bekleniyor. Çayırhan’ı yutacak sofrada IC İçtaş, Cengiz, Kolin, Limak, Alagöz, Ciner, Yıldızlar SSS var. Ödenmeyen işçi ücretleri madenin satış fiyatından fazla!

317.36 milyon TL: Yunus Emre Termik Enerji Santralinin son 3 ayda ürettiği elektriğin değeri

204.9 milyon TL: Aynı dönemde 1000 işçinin ortalama ücretlerden patrona 'maliyeti'

0 TL: Şirket 2021, 2022 ve 2023 yıllarında hiç vergi ödemedi

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et