04 Ağustos 2021 21:26

Gazeteciler, artan polis saldırılarına karşı suç duyurusunda bulundu

Gazeteciler, basına yönelik artan polis saldırılarına karşı suç duyurusunda bulundu, gerçekleri yazmaktan vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Basın emekçileri, gazetecilere yönelik artan polis şiddetini protesto etmek için Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesine giderek suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunun ardından çok sayıda gazeteci ve HDP Milletvekili Musa Piroğlu, açıklama yapmak üzere İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesine geçti.

Açıklamanın yapıldığı salona, “Gerçekleri yazmaktan vazgeçmeyeceğiz” pankartı asıldı.

SEZGİN: VAZGEÇMEK YOK

Taksim Tünel’de gerçekleştirilen Konya’daki katliamı protesto eyleminin ardından Kasımpaşa’da ırkçı bir grup tarafından saldırıya uğrayan MA muhabiri Muhammed Enes Sezgin, yaşadıklarını anlattı.

Gözaltına alındığı andan mahkemeye çıkarıldığı sürece kadar polislerin işkence, hakaret ve tehditlerine maruz kaldığını ifade eden Sezgin, bunun bilinçli bir devlet politikası olduğunu ifade etti.

Gözaltı, işkence ve soruşturmalar ile özgür basının susturulmaya çalışıldığına dikkat çeken Sezgin, tüm baskılara rağmen yazmaktan vazgeçmeyeceklerini dile getirdi.

Ardından söz alan gazetecilerin avukatlarından Sercan Korkmaz da yaşananları anlatarak, hukuki sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

PİROĞLU: İKTİDARI KORUMAK İÇİN…

HDP'li Musa Piroğlu ise gazetecilere yönelik artan polis saldırılarını kınayarak, saldırıların organize olduğuna işaret etti.

AKP’nin, iktidarının koruyabilmek için ana akım medyayı kendine yakın şirketler aracılığıyla satın alarak kontrol altına aldığını söyleyen Piroğlu, özgür basına yönelik ise bir yandan kararnameler ve yasalar ile siteleri kapatma, öte yandan soruşturma ve saldırılar ile susturma politikasını izlediğini anlattı.

Piroğlu, özgür basın emekçilerinin yanında olmaya devam edeceklerini ifade ederek, hakikatlerin asla gizlenemeyeceğini vurguladı.

"SUSMAK YOK"

Sendika. Org Muhabiri Ceylan Bulut da gazetecilere yönelik gözaltı ve işkenceyi insanlık dışı olarak tanımladı.

Gazetecileri susturmak ve sahada yaşanan hak ihlallerini kamuoyuna duyurmamak için devlet güçlerinin tüm baskı aygıtlarını kullandığını söyleyen Bulut, “Şiddet, işkence, gözaltı ve tutuklama saldırıları. 38 basın emekçisi gazetecilik yaptıkları için tutuklu. Üzerimizde Demoklesin kılıcı gibi sallanan yargıya bir kez daha sesleniyoruz, tutuklu meslektaşlarımız bir an önce serbest bırakılsın. Gerçekleri yazmaya gerçekleri halka ulaştırmaya devam edeceğiz. Tüm baskı, tehdit, şiddet, gözaltı ve tutuklamalara rağmen bizler işimizin başında olacağız. Halkın haber alma hakkını sonuna kadar savunacak, gazeteciliğin kriminalize edilmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Toplu sözleşme taleplerini açıklayan Eğitim Sen: Sorunlara kalıcı çözümler üretilmeli

SONRAKİ HABER

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda gülle atmada ABD'li Crouser olimpiyat rekoru kırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa