08 Ağustos 2021 04:46
Son Güncellenme Tarihi: 08 Ağustos 2021 21:55

Balıkesir'de yolcu otobüsü devrildi: 15 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi yaralandı

Balıkesir'de yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 15 kişi yaşamını yitirdi, 17 kişi yaralandı.

Fotoğraf: Balıkesir itfaiyesi

Paylaş

Balıkesir OSB Çevre Yolu'ndan Edremit ilçesine doğru seyir halindeki yolcu otobüsü kontrolden çıkarak devrildi.

Kazada 11 kişi olay yerinde hayatını kaybetti. Bölgeye gelen 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırılan 4 yaralı ise müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Yaralanan 17 kişi ise 112 Acil Servis ekiplerince kentteki 5 ayrı hastaneye kaldırıldı.

RAHATSIZLANAN ARKADAŞININ YERİNE DİREKSİYON BAŞINA GEÇMİŞ

Zonguldak’tan İzmir’e giden otobüsün sürücüleri Kerem Kader Başol ile Cengiz Umut da yaşamlarını yitirdi.

Sürücü Kerem Kader Başol’un rahatsızlanan mesai arkadaşı Onur Güneş’in yerine direksiyon başına geçtiği aktarıldı.

Onur Güneş sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Can arkadaşım Kerem’im dün akşam seni yolcu ettim. Beni araçtan indirdin. ‘Evine git kardeşim’ dedin bana. ‘Yarın akşam gelirsin’ dedin bana. Üzdün beni be kardeşim üzdün” dedi.

DHA muhabirine konuşan Onur Güneş, kazadan dolayı çok üzgün olduğunu söyleyerek, cenazeleri almak için Balıkesir'e gittiğini söyledi.

EFE TUR'DAN AÇIKLAMA

Aracın sahibi Efe Tur, yaptığı yazılı açıklamda kazanın oluşumunun incelendiğini söyledi. Kocaeli merkezli Efe Tur'un açıklaması şöyle:

“Bugün sabah saatlerinde Balıkesir ili sınırlarında gerçekleşen trafik kazasında çok acı kayıplarımız olmuştur. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileriz. Bu acının tarifi olmasa da ailelerin acısını gönülden paylaşıyoruz. Yaralıların acil şifa bulmasını dilerken, tüm gayretimizle tedavi süreçlerini takip etmekteyiz. Kazanın oluşumu incelenmekle beraber sürecin en şeffaf haliyle kamuoyuyla paylaşılacağını belirtmek isteriz. Başımız sağ olsun.”

HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU 

Balıkesir’de otobüs kazasında hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu: Ahmet Yağlıdere, Hatice Çelikörs, Kamuran Demir, Şennur Tokur, Feruz Demir, Ozan Ahmet Akızılırmak, Akın Duru, Cengiz Umut, Ahmet Işıklar, Nurten Eruçar, Bilge Toker, Nilay Işıklar, Melissa Kızılırmak, Sevim Kızılırmak ve Kerem Başol.

Kazada yaralanan 17 kişiden Serenay Erden, Yeşim Demir, Ayşe Kesgin, Keyna Duvakuf, Özer Özbayrak, Eray Erden, Cemal Tuna, Ahmet Cengiz Çeliköz ve Merve Yağlıdere'nin tedavileri Balıkesir'de sürüyor.

Göknur Duranlar İstanbul’a, Ece Nur Ergin ise tedavileri için İzmit’e sevk edilirken, tedavileri tamamlanan Didem Özcan, Ayşegül Kısa, Gülce Naz Öcal, Sudenur Sarıca ve Aynur Yazan taburcu edildi. Yaralılardan birinin kimliğinin henüz tespit edilemediği belirtildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Devletimiz, yüreğimizi yakan bu hadiselerle ilgili soruşturmalarını titizlikle ve tüm boyutlarıyla sürdürmektedir. Cumhurbaşkanı olarak bu süreçlerin yakından takipçisi olmaya devam edeceğim" dedi. (HABER MERKEZİ)

 

 

 

ÖNCEKİ HABER

İktidar medyasının her satırı, orman yangınına dökülen benzin

SONRAKİ HABER

EMEP Kayseri, "Doğayı, insanlığı, yaşamımızı ve haklarımızı savunmaya çağırıyoruz."

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa