08 Ağustos 2021 11:39

Hizbullah: İsrail’e karşılık verilecek

Lübnan’da Hizbullahın Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail’in Lübnan’a yönelik düzenleyeceği her hava saldırısına karşılık vereceklerini söyledi.

Fotoğraf: Ramiz Dallah/AA

Paylaş

Nasrallah, 2006 İsrail-Lübnan Savaşı’nın bitişinin yıl dönümü nedeniyle yaptığı televizyon konuşmasında, İsrail’in düzenlediği hava saldırısını “çok tehlikeli bir gelişme” olarak nitelendirdi, İsrail’in Lübnan’a yönelik düzenleyeceği her hava saldırısına karşılık vereceklerini ifade ederek, Hizbullah’ın dün İsrail’e yaptığı füze saldırısının 15 yıl aradan sonra İsrail ordusunun Lübnan’a yönelik hava saldırılarına karşılık olarak düzenlendiğini söyledi.

“İsrail hava saldırılarına karşı gecikseydik bir değeri kalmazdı” diyen Nasrallah, şunları belirtti: “Şeba Çiftliklerini tercih ettik çünkü oralar sivillerin olmadığı askeri bölgelerdir. Saldırıyı gündüz yapmayı tercih ettik. İsrail hava saldırılarına verdiğimiz karşılığın sorumluluğunu resmi olarak üstlendik. Bizim açık alanları bombaladılar, bizler de açık alanları hedef aldık. Dünkü eylemin hedefi, ülkemizi korumak için çatışma kurallarını belirlemekti.”

İsrail’e füze saldırısı düzenleyen Hizbullah mensuplarının bölge sakinlerinin tepkisiyle karşılaşmasına da değinen Hizbullah Lideri Nasrallah, askeri ve coğrafi koşullar nedeniyle Şii bölgelerinden fırlatamadıkları füzeleri Şuveyya’dan attıklarını ileri sürdü.

NE OLMUŞTU?

İsrail, 4 Ağustos’ta, yedi yıl sonra ilk kez Lübnan’daki bazı hedefleri vurdu. İsrail Hava Kuvvetleri, bunun “Lübnan topraklarından atılan roketlere” misilleme olduğu açıklaması yaptı. Hizbullahı ise İsrail ordusunun önceki gün Lübnan’a gerçekleştirdiği saldırılara karşılık olarak füze saldırısı düzenlediğini söyledi. İsrail ayrıca Lübnan’daki bazı hedefleri topçu ateşiyle de vurdu. İki ülkenin sınır hattında konuşlu BM Lübnan Geçici Görev Gücü ise “Durum çok tehlikeli. Tarafları ateşkese teşvik ediyoruz.” açıklaması yapmıştı.

(AA)

ÖNCEKİ HABER

Yanan sadece ormanlar değil insanlık ve devlet kayıp

SONRAKİ HABER

İlerleyişini sürdüren Taliban Kunduz eyaletinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa