08 Ağustos 2021 16:10

Diyarbakır'da yoğun bakım ve servislerdeki hastaların yüzde 97'si aşı olmayanlar

Diyarbakır Gaziyaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri, yoğun bakım ve servislerde tedavi gören Kovid-19 hastalarının yüzde 97'sinin aşı olmayanlardan oluştuğu bildirildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Kovid- 19 vaka oranlarında kırmızı kategoride yer alan Diyarbakır'da hedeflenen aşılama seviyesine ulaşılamadı. Kentte yoğun bakım ve servislerde tedavi gören hastaların yüzde 97'sinin aşı olmayanlardan oluştuğu belirtildi.

Diyarbakır'da Kovid-19  vaka oranları her geçen gün artıyor. Sağlık Müdürlüğü verilerine göre günde 1700 ila 2000 arasında yeni vakaya rastlanıyor. Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan 110 filyasyon ekibi, vatandaşların aşı olması için çağrı yapıyor. Ekipler ayrıca evde Kovid tedavisi gören hastaların da ilaçlarını vererek takibini yapıyor.

Diyarbakır Gaziyaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 6 katı sadece koronavirüs hastalarına ayrıldı. Hastane yetkilileri, yoğun bakım ve servislerde tedavi gören hastaların yüzde 97'sinin aşı olmayanlardan oluştuğunu belirtti.

Diyarbakır'da bir ve ikinci doz aşılama oranların toplamı yüzde 20 oranında olduğu öğrenildi.

Vaka oranlarının 100 binde 400 ila 500 arasında seyreden kentte Kurban Bayramı sonrası vakaların arttığı kaydedildi. (Diyarbakır/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Son 24 saatte 22 bin 699 yeni vaka tespit edildi, 108 kişi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Dalaman'daki yangın havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa