09 Ağustos 2021 08:17

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Eda Nur Kaplan açıklaması: Takip ediyoruz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Eda Nur Kaplan ile ilgili yaptığı açıklamada, soruşturma evresinin yakından takip edildiğini bildirdi.

Fotoğraf: @AnkaraKadin/Twitter

Paylaş

Eda Nur Kaplan'ın ölümüne ilişkin olarak açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “soruşturma evresini yakından takip ediyoruz” dedi.

Eda Nur Kaplan, 7 Ağustos günü yaşamına son verdi. Kaplan'ın intihardan bir gün önce polise giderek, 30 Temmuz'da iki kişinin cinsel saldırısına uğradığını bildirip şikayetçi olduğu öğrenildi.

Şüphelilerden Mehmet A. gözaltına alındı. Mehmet A.'nın sorgusunda, diğer kişinin adının Yusuf G. olduğu öğrenildi ve yakalanması için çalışma başlatıldı. Mehmet A. ise emniyetteki ifadesinin ardından delil yetersizliği gerekçesiyle serbest bırakıldı.

18 yaşındaki Eda Nur Kaplan'ın intiharına ilişkin olarak açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "07.08.2021 tarihinde intihar ederek hayatını kaybeden Eda Nur Kaplan’ı intihara sürükleyen süreç ve ölümüyle ilgili soruşturma evresini yakından takip ediyoruz. Kamu davası açılması halinde de davaya müdahil olarak hukuki süreçte bizzat bulunacağız" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TZOB, orman yangınlarından zarar gören çiftçiler için yardım kampanyası başlattı

SONRAKİ HABER

10 Ekim katliamında hayatını kaybeden Elif Kanlıoğlu, 26'ncı doğum gününde anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa