09 Ağustos 2021 08:26

10 Ekim katliamında hayatını kaybeden Elif Kanlıoğlu, 26'ncı doğum gününde anıldı

10 Ekim katliamında hayatını kaybeden Elif Kanlıoğlu, 26’ncı doğum gününde, Elif Kanlıoğlu Barış Parkı’nda anıldı.

Elif Kanlıoğlu | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

10 Ekim Ankara Gar katliamında hayatını kaybeden Elif Kanlıoğlu, 26’ncı doğum gününde ailesi ve yoldaşları tarafından anıldı.

10 Ekim Elif Kanlıoğlu Barış Parkı’nda yapılan ve Didim Umut Tiyatrosu tarafından düzenlenen programda, Elif Kanlıoğlu’nun mücadelesi ve yaşamı anlatıldı.

“MÜCADELEMİZDE YAŞATACAĞIZ”

Anmada konuşan Evrensel gazetesi yazarı İhsan Çaralan, “Türkiye halklarının barış ve kardeşlik içerisinde yaşaması mücadelesinde yer alan barış içerisinde sömürüsüz ve sınıfsız bir dünya hayali için hayatını ortaya koyan bir devrimcinin doğum gününü anmak için bir araya geldik. Hiç kuşkusuz ki ülkemiz önemli günlerden geçiyor. 7 Haziran 2015 seçimi AKP’nin büyük bir darbe aldığı, iktidarı kaybettiği bir seçimdi. 13 yıl boyunca ülkeyi tek başına yöneten, mecliste büyük çoğunluğu olan parti 7 Haziran seçimlerinde ilk azınlığa düşmüştü. Bunu hazmedemediler. Ülkeyi terör kaosuna sürüklediler. En başta ortakları da IŞİD oldu. 10 Ekim saldırısı, doğum gününü kutladığımız Elif ve 102 yoldaşıyla katledildiği saldırı bu ülkede bizzat organize bir biçimde gerçekleştirilmiştir” dedi.

“2015 yılında başlayan, ülkeyi terörize ederek, halkı korkutarak iktidarda kalmak isteyenler bugün bunu daha da derinden hissetmekte ve kendileri için yakın gelecekte iktidarı kaybetmemek için bütün gerici güçlere mesajlar göndermektedirler” diyen Çaralan, bu anlayışa karşı mücadele vurgusu yaptı.

Elif’in ve Eliflerin mücadelesini savunmaya devam edeceklerini belirten Çaralan, “İyi ki doğdun Elif. İyi ki seninle mücadele arkadaşı olabildik. İyi ki bu ülkenin senin gibi evlatları var. Mücadelemizde seni yaşatacağız” diye ekledi.

“DEMOKRASİ, BARIŞ MÜCADELESİNİ DAHA GÜÇLÜ SÜRDÜRECEĞİZ”

Elif Kanlıoğlu’nun babası Ümit Kanlıoğlu ise, “Elifsiz geçen 6. doğum günü… Bu ülkede büyük bir katliam yaşandı. Maraş’tan, Çorum’dan, Roboski’den, Diyarbakır’dan, Suruç’tan 10 Ekim’e kadar bu ülkenin yaşanmış en büyük katliamlarıdır. Gelinen sonuç bugün yönetilen ülkenin koşulları ve şartları oldu. Ülkeyi yöneten sistem ve yönetenler, sıkıştıkları zaman buna ihtiyaç duyacaktır. Onun için özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesini daha güçlü bir şekilde yürütebilirsek, daha çok kenetlenirsek, daha örgütlü hale gelirsek bu katliamları önleme ve engelle şansımız olabilir” dedi.

Toplum olarak da aile olarak da ağır bedel ödediklerini ifade eden Kanlıoğlu, “Bu saatten sonra, Elif’in ideallerine, mücadelesine, düşündüklerine, barış ve demokrasi mücadelesine, uzun soluklu olan sosyalizm mücadelesinde tüm gençlerin örnek olarak bu bayrağı daha yukarıya taşınmasıyla daha mutlu olacağız” diye belirtti.

Konuşmaların ardından anma, Grup Nar-ı Güman’ın müzik dinletisi ile devam ederken, Elif Kanlıoğlu adına da zeytin fidanı dikildi. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Eda Nur Kaplan açıklaması: Takip ediyoruz

SONRAKİ HABER

Batı Karadeniz'in doğusu ve Samsun çevreleri için kuvvetli sağanak uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa