10 Ağustos 2021 06:28

Kulis: Sonbaharda mekanlara girişte test zorunluluğu ve aşılı-aşısız ayrımı olabilir

Sonbaharda yeni kısıtlamalar veya sokak yasakları düşünülmüyor ancak kapalı mekanlara girişlerde PCR testi zorunluluğu, aşılı-aşısız ayrımı gibi uygulamalar tartışılıyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Okulların açılacağı eylül ayının ikinci yarısında hayata geçirilmesi planlanan tedbirlere göre; sonbaharda yeni kısıtlamalar veya sokak yasakları düşünülmüyor, ancak kapalı mekanlara girişlerde PCR testi zorunluluğu, aşılı-aşısız ayrımı gibi uygulamalar tartışılıyor.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın kulis haberine göre; Eylül ayının ikinci yarısından sonra ‘kapalı mekan’ kuralları daha net ortaya çıkacak. Ekim-Kasım aylarında sosyal alanların, okulların, kamu binalarının ve iş yerlerinin kapalı mekanlarının aşılı ve aşısızlar için nasıl kullanılacağına dair kurallar listelenecek. 

KAMUYA TEST ZORUNLULUĞU

3 milyon 300 bin kamu çalışanının kapalı mekan çalışma düzenine geçişi sonrasında uygulanacak kurallar da ayrıca belirlenecek. Sosyal mekanlarda olduğu gibi bu çalışanlar için de ücretsiz PCR testinin zorunlu tutulacağı ve bu testlerin 2 günde bir tekrarlanacağı ifade ediliyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

THK Kayyumlarının çift maaş aldığı ortaya çıktı

SONRAKİ HABER

Dr. Adem Yılmaz: İklim krizi nedeniyle artan sıcaklar astım nöbetlerini tetikliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa