Evrensel için yeni bir dönem
Reklamları Kapat
11 Ağustos 2021 02:00
/
Güncelleme: 04:17

Bakanlar değişse de eğitimin kaderi aynı

“Ziya Selçuk eğitimciydi fakat öğrenciler için yararlı bir şeyler yapamadı, Milli Eğitim Bakanı’nı biz seçebilseydik öğrenciler olarak daha nitelikli bir sonuç da çıkabilirdi.”

Bakanlar değişse de eğitimin kaderi aynı

Fotoğraf: DHA

Bahar EMREOĞLU

İzmir

Eğitimde fecaatlerle dolu geçen bir dönemin sonunda Milli Eğitim Bakanı’nın istifası ve yerine atanan Mahmut Özer’in eğitmenlikten gelmiş biri olmaması bu durumun tartışılmasına neden oldu. Liseli gençler sürecin yönetiminden çok farklı şekillerde etkilendi. Durumu nasıl değerlendirdiklerini Çiğli’de liseye geçen gençler ile konuştuk.

ÖĞRENCİLERİN YAŞADIKLARI GÖZ ÖNÜNE ALINMALI

Ziya Selçuk’un şimdiye kadar verdiği kararlar, daha doğrusu aldığı emirler neticesinde yaptıklarının hiç mantıklı olmadığını dile getiren Doğa, öğrencilerin yaşadıklarının daha çok göz önüne alınması gerektiğini belirtti. “Okullar açılmamalı deniyor. Gerekli tedbirler alınmadığı sürece bence de açılmamalı. Ama aşılama yeterince hızlı olsaydı, lise yaşlarına kadar inebilseydi o zaman açılabilirdi.” Öğrencilerin fiziksel ve ruhsal sağlığı için okulların açılması önemine değinen Doğa, “Ziya Selçuk eğitimciydi fakat öğrenciler için yararlı bir şeyler yapamadı, bu haliyle belki başka meslekten gelen biri Selçuk’tan başarılı olabilir. Milli Eğitim Bakanı’nı biz seçebilseydik öğrenciler olarak daha nitelikli bir sonuç da çıkabilirdi” dedi.

EĞİTİM SİSTEMİ BETER HALE GELDİ

Öğrenciler olarak bu dönemden hiç verim alamadıklarını değerlendiren Fırat, bunun sebeplerinden birinin Ziya Selçuk olduğunu kaydederek, “Bizlere birer oyuncakmışız muamelesi yaptı. Fakat eğitim sisteminin hassasiyetini bilmesine rağmen biliyormuş gibi davranmadı ve eğitimi daha berbat bir hâle getirdi. Ve öğrencileri okumaktan ve okula gitmekten tiksindirdi” dedi. Fırat’a göre yeni gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in de Ziya Selçuk’tan farklı bir şey yapabilme ihtimali pek yok.

ÇOĞU KİŞİ EĞİTİM ALAMYOR

Ziya Selçuk’un döneminde alınan kararların eğitim için olumlu olmadığını belirten Kardelen, “Ziya Selçuk’un kendi kararları çerçevesinde hareket ettiğini düşünmediğimden yine eğitimin Mahmut Özer döneminde de benzer şekilde gerçekleşeceğini düşünüyorum” dedi. Eğitim hayatı için en önemli şeyin netlik olması gerektiğini söyleyen Kardelen, “Bir gün başka öbür gün başka kararlar çıkmamalı. Tedbirler her yerde gerektiğince yerine getirilmeli. Öğrencilerin de durumu göz önüne alınmalı. Online eğitime çoğu genç hala hazır değil. Ne tablet ne internet noktasında. Eğitim alamıyor çoğu kişi durumlar eşit değil. 8. Sınıfta etüt merkezine gitmeseydim sınavda başarılı olabileceğimi düşünmüyorum” dedi ve okulların gerekli tedbirler eşliğinde açılması gerektiğini belirterek sözlerini sonlandırdı.

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Padişah yetkisi

Padişah yetkisi

Devlet Denetleme Kuruluna verilen sınırsız kayyım yetkisiyle Cumhurbaşkanı, bir talimat vererek kamu kuruluşlarından belediyelere, sendikalardan meslek odalarına ve barolara kadar tüm kurumların yönetimlerini, yargı kararına gerek olmadan görevden alabilecek. Prof. Dr. Metin Günday “Bu bir kayyım yetkisi. Anayasa’ya aykırı” dedi.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Kara Harp Okulu mezuniyet törenindeki kılıçlı yemin nedeniyle 5 teğmen ordudan ihraç edildi.

Evrensel'i Takip Et