11 Ağustos 2021 07:37
Son Güncellenme Tarihi: 11 Ağustos 2021 18:40

Eda Nur Kaplan'ın ölümüyle ilgili Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Ardıçoğlu tutuklandı

Eda Nur Kaplan'ın ölümüyle ilgili gözaltına alınarak serbest bırakılan Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Ardıçoğlu yeniden gözaltına alınıp tutuklandı.

Eda Nur Kaplan | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ankara'da cinsel saldırıya uğradığını bildiren ve gözaltına alınan şahsın serbest bırakılmasının ardından ardından intihar eden Eda Nur Kaplan'ın ölümüne dair yeniden gözaltına alınan Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Ardıçoğlu tutuklandı.

Yeniden gözaltına alınan Yusuf Güzelyurt, Mehmet Ardıçoğlu ve Aşkın K. emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Mehmet Ardıçoğlu ve Aşkın K. savcılıkta ifade verdikten sonra Yusuf Güzelyurt ile birlikte mahkemeye sevk edildi. Yusuf Güzelyurt ile Mehmet Ardıçoğlu nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından "nitelikli cinsel saldırı" suçundan tutuklandı. Aşkın K. ise yurt dışına çıkış yasağı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Yusuf Güzelyurt, dün yakalanarak tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmiş ve mahkemece serbest bırakılmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın karara yaptığı itirazı değerlendiren sulh ceza hakimliği, Yusuf Güzelyurt'un tutuklanmasına hükmetmişti.

Eda Nur Kaplan'ın şikayetiyle 31 Temmuz'da gözaltına alındıktan sonra adli kontrolle serbest bırakılan diğer şüpheli Mehmet Ardıçoğlu da hakkındaki arama kararına istinaden yeniden gözaltına alınmıştı.

NE OLMUŞTU?

Ankara'nın Çankaya ilçesinde 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan, annesine "Küçük kızın bazı şeylere dayanamıyor artık. Kızını çok harcadılar" mesajını gönderip yaşamına son verdi. Kaplan'ın intihardan önce kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu bildirdiği 2 kişi hakkında polise suç duyurusunda bulunduğu, şahıslardan Mehmet Ardıçoğlu'nun gözaltına alınıp delil yetersizliği gerekçesiyle serbest bırakıldığı öğrenilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Emek Partisinden Altındağ açıklaması: Irkçılık sorunu derinleştirir, çözmez!

SONRAKİ HABER

Yangın Sarıköylüleri susuz bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa