11 Ağustos 2021 08:35

Sınav adil değil

Bu ülkenin geleceği değil düşmanıymışız gibi davranılıyor.

Fotoğraf: Freepik

Paylaş

Görkem

Sınav, önceki TYT sınavlarına göre zordu. Sınavdan sonra okuduğum zorluk oranlarına göre temel matematik testi %36 arttırılmış. Çoğumuzun sınavı yetiştirememe problemi oldu. Geçen sene ek süre verilirken, bu sene böyle bir süre vermediler. Bu çok saçmaydı. Çünkü geçen sene de bu sene de sınav sürecimiz pandemi koşullarında geçti.

İnsanlar ekonomik olarak zorluk içinde yaşarken, gençlerin bu kadar gelecek kaygısı varken, okula bile gidememişken sınavın bu kadar zor olması çok manasız. Sınavın adil olduğunu düşünmüyorum. Sene başından bu yana kafamı kaldırmadan ders çalıştığım halde istediğim sonucu elde edemedim. Hazırladıkları yeni nesil soruları içeren kaynak kitap bulunmuyor.  Bu ülkenin geleceği değil düşmanıymışız gibi davranılıyor.

Sınavdan sonra çok üzgündüm hatta depresyona girdiğim söylenebilir. Kamp bana çok iyi geldi. Söyleşiler, atölyeler oluyor. Denize giriyoruz, eğleniyoruz. Buradaki herkes dost canlısı. Sadece tatil yapmak üzerine kurulmuş bir kamp değil bir yandan öğretici olması çok iyi oldu.

ÖNCEKİ HABER

Kamp nefes aldırdı

SONRAKİ HABER

Kampın içeriği birikimimi artırmamı sağlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa