11 Ağustos 2021 09:21
Son Güncellenme Tarihi: 11 Ağustos 2021 20:32

Sinop'ta sel nedeniyle dereler taştı, yol çöktü, hastane tahliye edildi

Sinop'ta sağanak sonrası sel ve taşkınların yaşandığı Ayancık ilçesindeki Ayancık Devlet Hastanesi tedbir amaçlı tahliye edildi.

Fotoğraf: İlyas Gün/AA

Paylaş

Sinop’ta etkili olan sağanağın ardından Ayancık'ın yanı sıra Türkeli ilçesinde de sel meydana geldi. Türkeli ilçe merkezinden geçen dereler taşarken, birçok ev hasar gördü.

Öte yandan, ilçedeki beton şantiyesine ait tek katlı bina yıkıldı.

AFAD, Sinop'ta sağanağın sel ve taşkınlara neden olduğu Ayancık ilçesindeki Ayancık Devlet Hastanesi’nin tedbir amacıyla tahliye edildiğini duyurdu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) açıklamasında, Ayancık'ta aşırı yağış sonucu mahsur kalanlar için 2 hava aracının görevlendirildiği, Sinop AFAD'dan 2 araç ile 6 personelin çalışmalarda yer aldığı, Tokat AFAD İl Müdürlüğü'nden 3 personel, 1 araç, 1 bot ve 2 motopomp, Samsun AFAD İl Müdürlüğü'nden 10 personel ve 2 araç personelinin de görevlendirmesinin yapıldığı kaydedildi.

Sinop-Türkeli-Ayancık yolunun ulaşıma kapandığı bölgedeki çalışmalar için Karayolları'ndan 5 kamyon, 4 dozer, 3 greyder yönlendirildiğinin belirtildiği açıklamada, itfaiye ekiplerinin su boşaltma çalışmaları yaptığı vurgulandı.

Selin vurduğu Ayancık ilçesine bağlı Yenikonak köyüne yönlendirilen 1 helikopterle ise mahsur kalanların kurtarılması için çalışmalara başlandı. Helikopterle selde mahsur kalan bazı kişiler bölgeden alınırken, çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Sinop'ta yaşanan sel sonrası Ayancık Devlet Hastanesindeki hastalar tahliye edilirken.

BAKAN'DAN AÇIKLAMA

Sinop-Ayancık kara yolunda heyelan nedeniyle kayan viyadükleri inceleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Helikopterlerle Ayancık'tan şu anda tahliyeler yapılmakta, süreci takip ediyoruz. İnşallah en kısa sürede Ayancık'a ulaşarak oradakileri rahatlatıp onların ihtiyaçlarını gidereceğiz." dedi.

İlçeye 5 noktada bağlantının kesildiğini ifade eden Karaismailoğlu, şöyle konuştu: "Şu anda yolu açmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımız yoğun çalışma içerisindeler. Yine biz de köylerden Ayancık'a ulaşmaya çalışacağız. Helikopterlerle Ayancık'tan şu anda tahliyeler yapılmakta, süreci takip ediyoruz. İnşallah en kısa sürede Ayancık'a ulaşarak oradakileri rahatlatıp onların ihtiyaçlarını gidereceğiz. Kastamonu ve Bartın'dan da olumsuz haberler geliyor. Orda da bütün arkadaşlarımız bölgede konuşlanmış vaziyette. Yine orda da köprülerde de sıkıntılar var. Ulaşımda da sıkıntılar var. Onları da bir taraftan çözmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızla sürekli iletişim halindeyiz. İnşallah bu sıkıntılı süreci de atlatacağız."  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere'nin Berlin Büyükelçiliği çalışanı, 'Rusya ajanı' suçlamasıyla yakalandı

SONRAKİ HABER

Ege Denizi'nde 4.2 büyüklüğünde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa