11 Ağustos 2021 10:02

Okulu uzattığımız için yurttan atılıyoruz

Öğrenciler açısından oldukça sıkıntılı geçen bu salgın ve uzaktan eğitim sürecinin üzerine, bizlerin hangi şartlar altında okumaya çalıştığımız göremezden geliniyor ve kapı dışarı atılıyoruz.

Kaynak: Robert By

Paylaş

Elif DÜŞÜNÜKLÜ

Kayseri

 

Ben, Erciyes Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencisiyim. Pandemi başlayıp, uzaktan eğitime geçildiğinde memleketime dönmek zorunda kaldım. Uzaktan eğitim için gerekli olan teknik materyalleri olmayan binlerce öğrenciden birisi olarak, okulu uzatmak zorunda kaldım. Bu süreçte birçok sorunla uğraşırken bir de okulu uzatanların yurttan atıldıklarını öğrendim. Yani yeni dönemde okullar açılırsa yurtta kalamayacağım.

BİZE SÖYLENEN “BAŞINIZIN ÇARESİNE BAKIN”

Geçtiğimiz yıllarda okulu uzatanların yurttan atılması gibi bir durum yoktu. Bildiğim kadarıyla uzattığına dair belgeyi götürüp yurt müdürlüğüne verdiğinde yurtta kalmadan herhangi bir sorun yaşanmıyordu. Yani üst üste okul uzamadığı sürece yurt hakkın devam ediyordu. Ancak okulların açılacağı haberini beklediğimiz bugünlerde yurttan aranarak, yurtta kalma hakkımın elimden alındığını öğrendim. Yeni yurt düzenlemesine göre okulu uzatanlar yurttan atılıyormuş. Bu durum en sıkıntılı olduğumuz bir süreçte yaşanıyor. Şu an Kayseri’de özellikle de üniversite öğrencilerinin kaldığı bölgede kiralık ev oldukça az. Kira fiyatları da pandemi öncesine göre oldukça artmış bir durumda. Apart ve özel yurtların fiyatları ise çok fazla. Bu olaydan sonra okullar açılırsa geçinmek için hem çalışıp hem okumak zorunda kalacağım. Öğrenciler açısından oldukça sıkıntılı geçen bu salgın ve uzaktan eğitim sürecinin üzerine, bizlerin hangi şartlar altında okumaya çalıştığımız göremezden geliniyor ve kapı dışarı atılıyoruz. Bize söylenen başınızın çaresine bakın. Ekonomik krizin bu kadar arttığı ve geçinememe sorunu büyümüşken başımızın çaresine bakmak kolay olmayacak.

ÖNCEKİ HABER

“Türkiye’de öğrenciye hayat yok”

SONRAKİ HABER

Isınan Dünya’mız ve yangınlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa