11 Ağustos 2021 11:24

RTÜK toplantısından CHP'li İlhan Taşcı çıkartıldı, televizyonlara yangın cezası yağdı

RTÜK, 6 kanala toplam 17 dosyadan oy çokluğuyla ceza verdi. Toplantı sırasında RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, CHP'li üye İlhan Taşcı'yı oyunu belli ettiği gerekçesiyle dışarı çıkarttı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

RTÜK'ün CHP'li üyesi Okan Konuralp, yangın haberlerini yapan televizyonlara verilecek cezaların konuşulacağı RTÜK toplantısında yaşananları Twitter hesabından duyurdu.

Konuralp, alevlerin hızla ilerlediğini anlatan muhabirin sözleri nedeniyle FOX TV'ye, aşı karşıtlarını eleştiren Fatih Altaylı sebebiyle HaberTürk'e ceza verildiğini aktardı.

Konuralp, RTÜK Başkanı Şahin’in “Yangın haberlerine sansür” talimatına yönelik aralarında CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “Ağır sansür altındayız” tepkisinin de olduğu açıklamaları, yorumlarıyla haberleştiren kanalları da cezalandırdığını duyurdu.

Öte yandan Konuralp, RTÜK’ün CHP'li üyesi İlhan Taşcı'nın da toplantıdan çıkartıldığını söyledi.

Konuralp’in ilgili paylaşımları şöyle:

  • RTÜK’ün bugünkü toplantısı, çökmekte olan bir siyasi iradenin hezeyanlarına sahne oldu. Meraklısı için not: “Hezeyan” saçmalama, demek.
  • Kurul üyemiz İlhan Taşçı, ishas-ı rey yaptığı gerekçesiyle, -Ebubekir Şahin’in talebiyle- oy çokluğuyla toplantıdan çıkartıldı. Bu karar kurulun hukuk tanımaz hezeyanlarının ilk örneğiydi.
  • Devamında, Muhabirinin “O kadar hızlı geliyor ki alevler, kabus gibi…” ifadesini de kullandığı canlı yayını nedeniyle FOXTv’ye para cezası verdi.
  • RTÜK, Ebubekir Şahin’in “Yangın haberlerine sansür” talimatına yönelik -aralarında CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “Ağır sansür altındayız” tepkisinin de olduğu- açıklamaları, yorumlarıyla haberleştiren kanalları da cezalandırdı; yani doğrudan siyasilere de sansür uyguladı.
  • RTÜK, Fatih Altaylı’nın aşı karşıtlığını hiçbir bilimsel veriye dayanmaksızın sürdürenlere yönelik tepkisi nedeniyle Habertürk’ü de cezalandırdı. Aşı karşıtları eminim “RTÜK’ün bu akıl/ bilim dışı desteğini” unutmayacaktır!!!

 

İLHAN TAŞCI TOPLANTIDAN ÇIKARTILDI

İlhan Taşcı da konuyla ilgili açıklama yaptı.

Taşcı özetle şunları söyledi: “RTÜK Başkanının bana dönük ‘Üst Kurul toplantısına katılmasını engelleyip, sesini keselim, kamuoyunu aydınlatmasını önlemiş oluruz” çabası beyhudedir. 84 milyon yurttaşın haber alma hakkını korumak için susmayacağım, halkımızı bilgilendirmeye devam edeceğim.”

Taşcı’nın açıklamasının tamamı:

 

 

CHP'li RTÜK üyesi İlhan Taşcı bugün yapılacak toplantıyı Twitter hesabından şöyle duyurmuştu:

  1. RTÜK, “yangınları göstermeyin” talimatına uymadıkları gerekçesiyle Fox TV, Halk TV, Habertürk, KRT ve Tele1 kanallarına idari para cezasını yarınki Üst Kurul toplantısında görüşecek. Siz misiniz RTÜK’ün “sansür” talimatını yok sayıp halkı doğru bilgilendiren! Daha bitmedi.
  2. RTÜK ve Başkanı Ebubekir Şahin’i yangınları sansürleme çabası nedeniyle eleştirel haber yapan Fox TV, KRT, Halk TV, Tele1 ve TR35 kanalına da para cezası Üst Kurulda karara bağlanacak. RTÜK’ün basın ve halkın haber alma özgürlüğüne bakışı yarın bir kez daha test edilecek.

RTÜK BAŞKANI'NDA AÇIKLAMA

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise toplantının ardından sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Üst Kurul toplantısı öncesinde yaptığı sosyal medya paylaşımlarıyla ihsas-ı rey yapan Üyemiz Sayın İlhan Taşçı’nın sadece ilgili dosyaların görüşülmesi sırasında toplantıdan çıkarılmasını müzakere ettik. İlgili mevzuat çerçevesinde Üst Kurul’da yapılan oylama sonucunda RTÜK Üyesi Sn. Taşçı’nın sadece bahse konu dosyaların müzakerelerine katılmaması kararı alınmıştır. Gerçek budur. Olayın çarpıtılmamasını rica ediyorum.”

 

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Otellerin karantinadakilerden talep ettiği günlük ücret 2 bin lirayı buluyor

SONRAKİ HABER

Kastamonu'da sağanak sele neden oldu, can kayıpları yaşandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa