11 Ağustos 2021 17:28

Jandarma, Akbelen'de direnen İkizköylüleri rahat bırakmıyor

Milas Akbelen Ormanı’nda nöbet tutan köylüler ve yaşam savunucuları, jandarma müdahalesi sonucu nöbet alanının dışında bir tarlaya çıkarıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

 Muğla Milas ilçesi İkizköy yakınındaki Akbelen Ormanı’nın Limak Holding’e ait Yeniköy-Kemerköy Termik Santrallerine kömür temini için kesilmesine karşı haftalardır nöbet tutan köylülere jandarma rahat vermiyor.

Dün gece yarısı direniş alanındaki köylülere ve yaşam savunucularını alandan çıkaran jandarma, bugün ise Milas-Ören karayolu kıyısında bekleyişlerine devam edenleri alandan çıkardı.

Dün jandarma ile yapılan anlaşmada direniş alanında 6 kişinin nöbet tutacağı, geri kalanların ise Milas-Ören karayolu üstünde ağaçlara yakın bir yerde bekleyebileceği belirtildi.

Bugün ise jandarma yol kenarında gölgelik alanda bekleyen köylülerin ve yaşam savunucularının alandan ayrılmasını istedi. 

Köylüler de ormanın hemen yanında bir köylünün tapulu tarlasına geçerek direnişlerine burada devam etme kararı aldı. 

Hiçbir gölgelik alan ya da ağacın olmadığı tarlaya geçen köylüler, “Biz sıcağın altında da olsa bekleriz. Ormanımızı kestirmeyeceğiz” diyerek nöbet eylemine devam etti.

Geçtiğimiz günlerde ise Milas’taki yangınları önleme bahanesiyle şirket çalışanları tarafından Akbelen Ormanı'nda 100’e yakın ağaç kesilmişti. (Muğla/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: Aşılama oranımız yüzde 68,1

SONRAKİ HABER

Erdoğan, sanatçıların eleştirilerine "Anlamazsınız bu işten, burnunuzu sokmayın" dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa