13 Ağustos 2021 05:33
Son Güncellenme Tarihi: 13 Ağustos 2021 13:55

4 kentte polisin yaptığı ev baskınlarında en az 102 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır, Adana, Mersin ve Van'da polis pek çok eve baskın yaptı, aralarında JinNews muhabiri Beritan Canözerin de olduğu en az 102 kişi gözaltına alındı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Diyarbakır, Adana, Mersin ve Van'da yapılan ev baskınlarında aralarında JinNews muhabiri Beritan Canözerin de olduğu en az 102 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Mezopotamya Ajansında yer alan habere göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında sabah saatlerinde kentte çok sayıda eve polis baskın düzenledi. Soruşturma kapsamında 104 kişi hakkında “terör örgütü propagandası” ve “terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunma” iddiasıyla gözaltı kararı olduğu belirtilirken, aralarında JinNews muhabiri Beritan Canözeri’n de bulunduğu 59 kişi gözaltına alındı. İsmi öğrenilemeyen kişilerin Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü ve gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

ADANA'DA 29 ADRESE BASKIN

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 29 adrese düzenlenen baskında evlerin kapıları koçbaşıyla kırıldı, yapılan aramalarda evlerdeki eşyalar dağıtıldı. Baskınlarıda 26 kişi gözaltına alındı.

Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Belediyeevleri Mahallesi'nde ikamet eden Agit Bahadır'ın evine de polis baskın düzenledi. Bahadır, ailesinin fındık toplayıcılığı yaptığı için şehir dışında olduğunu belirterek, "Polisler arama kararı olmadan eve girdi, eşyalarımızı dağıttı. Hasta olan 12 yaşındaki kız kardeşimin kafasına silah dayadılar. Üzerimizi giyinmemize bile izin verilmedi. Kız kardeşim ağır travma yaşadı ve halen titriyor. Üst katta oturan yakınım Ayten’i gözaltına alıp götürdüler. Polislerden şikayetçiyim” dedi.

Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şunlar: Mazlum Gök, Ayten Bahadır, Edip Ulaş, İsmail Bayav, Emrah Ekinci, Mehmet Sağlam,Veysel İleri, Ömer Çakır, Ferhat Şimşek ve Hasan Erdoğmuş.

MERSİN’DE 4 GÖZALTI

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürütmüş olduğu sosyal medya soruşturması kapsamında jandarma bazı evlere baskın düzenledi. "Terör örgütü propagandası yaptıkları" iddiasıyla 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 4 kişinin Mersin İl Jandarma Komutanlığı'ndan tutulduğu belirtildi.

VAN'DA 15 GÖZALTI

Van'da da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’ne götürüldü. Sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alındıkları belirtilen isimlerden bazıları şunlar: Ferhat Azan, Rojin Varhan, Siyabend Aslan. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere'de düzenlenen silahlı saldırıda saldırgan dahil 6 kişi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Emek Partisi: Selin vurduğu yerler afet bölgesi ilan edilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa