Gebze’de Emeğin Kürsüsü kuruldu

Gebze'de bir araya gelen sendika, siyasi parti ve dernek temsilcileri "Emeğin Kürsüsü"nü kurdu. Kürsüde söz alan emekçiler sorunlarına ve çözüm önerilerine dair konuştu.

13 Ağustos 2021 06:18
Paylaş

Gebze'de Eğitim Sen, MMO, EYT Derneği ve Tüm Emekli-Sen'in çağrısıyla bir araya gelen sendika, siyasi parti ve dernek temsilcileri "Emeğin Kürsüsü"nü kurdu. Kurulan kürsüde söz alan emekçiler sorunlarına ve çözüm önerilerine dair konuştu.

Gebze Kent Meydanında kurulan "Emeğin Kürsüsü"nde çok sayıda kişi söz aldı.

Polis kent meydanında kurulan kürsünün etrafını barikat ile çevirdi ve girişte arama yaptı. Buna rağmen sözlerini söyleyen emekçiler, birlikte mücadele çağrısı yaptı.

Emeğin Kürsüsü'nün açılışında konuşan Eğitim Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır, "Bugün Gebze’ de yaptığımız buluşma tarihsel bir araya geliştir. Biz kamu emekçileri, emekliler, işçiler, EYT’liler, mimarlar, mühendisler bir araya geldiğimizde mutlaka ama mutlaka tarih boyunca olduğu gibi kazanırız. Bugün aynı zamanda çağrımız emeği için direnen herkesedir.

Yaşamı birlikte durduracak, haklarımızı birlikte kazanacak güç bizim ellerimizde" dedi.

Bahadır, "Artık devletin mafyalaştığı, çete haline geldiği memleketin bir avuç azınlık tarafından yağmalandığı, her gün örgütledikleri kötülüklerin haberlerinin ortaya dökülmesine rağmen tüm bu yaşananlar karşısında tek adam rejimi tarafından ele geçirilmiş yargının üç maymunu oynadığı günlerde bu karanlığı aydınlığa çevirecek güç, emekçilerin ellerinde. Onların, bir avuç azınlığın çocuklarına memleketin tüm kaynakları peşkeş çekilirken gençlere işsizliğin, geleceksizliğin dayatıldığı, yoksulların, emekçilerin, halkın çocuklarının çalışırken iş cinayetlerinde hayatını kaybettiği, bir iş bulduğunda açlık sınırının altında yaşamak zorunda bırakıldığı, üniversitelerin, okulların sermaye ile, cemaatlerle, tarikatlarla kuşatıldığı paran varsa ve paran kadar eğitimin dayatıldığı bugünlerde okul okul, sokak sokak, mahalle mahalle şimdi daha güçlü yan yana gelmenin, örgütlenmenin zamanı" diye konuştu.

"GELECEĞİZE SAHİP ÇIKMANIN ZAMANI"

Geleceğe sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Bahadır, "Her yeni güne katledilen kız kardeşlerimizin haberleri ile uyandığımız, mücadele ederek kazandığımız haklarımızın her geçen gün elimizden alındığı günlerde şimdi memleketin her yerinde 'İstanbul Sözleşmesi Bizim; Vardık, Varız, Var Olacağız' sesini daha da yükseltmenin zamanı” dedi.

Açılış konuşmasının ardından ilk olarak Emeğin Kürsüsü için çağrı yapan kurumlar söz aldı. Daha sonra ise Emeğin Kürsüsü'ne katılan kurum temsilcileri söz alarak düşüncelerini ifade etti. Emeğin Kürsüsüne; Baldur, Systemair HSK, Pegasus ve Cargill işçilerinin yanı sıra, Birleşik Metal 1 ve 2 Nolu Şube, Nakliyat-İş, Tekgıda-İş, Özçelik-İş, MMO Kocaeli Şube, GMO Kocaeli Şube, Tüm Emekliler Dayanışma Ağı, KESK, CHP, EMEP, TİP, TKP, Sol Parti, SODAP, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Bilkar, Ekmek ve Onur İşçi Derneği ve İşçi Hareketi Koordinasyonu katılarak söz aldı. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Afganistan'da Taliban 3 vilayet merkezini daha kontrolüne geçirdi

SONRAKİ HABER

Yangın ve sel afetleri için kampanya başlatılacak, yine halktan para toplanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa