13 Ağustos 2021 08:27

Yardım kampanyasına sosyal medyadan tepki: Devleti Deniz Feneri Derneğine çevirdiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yangın ve sel felaketleri için hükümetin başlattığı yardım kararı sosyal medyada tepki çekti.

Fotoğraf: Bilal Kahyaoğlu/AA

Paylaş

Halk sel felaketinin yaralarını sarmaya çalışırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yangın ve sel afetleri için yardım kararı sosyal medyada tepki çekti.

Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta kuvvetli sağanak sonrası yaşanan sel felaketinin ardından can kaybı 27’ye yükseldi.

AFAD, Kastamonu’da 25, Sinop’ta 2 kişinin hayatını kaybettiğini, Bartın'da kaybolan 1 kişi için de arama çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Felaketi yaşayan bölgedeki halk yaralarını sarmaya çalışırken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Türkiye'de yangın ve sel afetlerinden zarar gören yurttaşlar için yardım kampanyası başlatılmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karar, sosyal medyada tepki çekti. #iban etiketiyle yapılan paylaşımlarda, deprem, sel, yangın gibi afetlerde yardım istenmesine tepki gösterilerek saray harcamaları, 3-4 maaş alan yöneticiler ve  vergilerin doğru yerde kullanılmaması eleştirildi.

“DEVLETİ DENİZ FENERİ DERNEĞİNE ÇEVİRDİLER”

Paylaşımların bazıları şöyle:

 

 

 

 

 

 

 

İŞLERİ GÜÇLERİ MİLLETTE İBAN VERMEK

Vatandaştan toplanan vergilerin 5’li çeteye gittiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç Bozkurt’a gitmek üzere yola çıktı. Yolda görüştüğümüz Ali Öztunç, “Afetlerde vatandaş devletten yardım ister, devlet vatandaştan değil. Vergiyi niye topluyorlar, topladığı vergiler kayıp. Kasada para bırakmıyorlar. Vatandaş ekonomik kriz nedeniyle halkın cebinde üç beş kuruş kalmış onu da hükümet istiyor. Bu hükümetin ne kadar aciz, yönetemez halde olduğunu gösteriyor. İşleri güçleri millete iban vermek. Millet kafasına atılan çaydan da ibandan da bıktı.  (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

71 ilde görülen kovid-19 vaka sayıları 100 bin kişide 100'ü aştı

SONRAKİ HABER

Ankara Emniyet Müdürlüğünden Altındağ açıklaması: 72 kişi daha yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa