13 Ağustos 2021 08:35

Ankara Emniyet Müdürlüğünden Altındağ açıklaması: 72 kişi daha yakalandı

Ankara Altındağ'da Suriyeli mültecilere yönelik linç girişimlerine dair Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada 72 kişinin daha yakalandığı belirtildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ankara'nın Altındağ ilçesinde Suriyeli mültecilerin evlerine, iş yerlerine, araçlarına yönelik saldırılara ve linç girişimlerine dair Ankara Emniyet Müdürlüğü açıklama yaptı.

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada 72 kişinin daha yakalandığı belirtilerek "Altındağ ilçemizde 10.08.2021 tarihinde gerçekleşen müessif olay sonrası 12.08.2021 günü alınan önleyici tedbirler neticesinde,  güvenlik güçlerimizin ikazlarına uymayan, sosyal medya üzerinden provokatif paylaşımlarda bulunan ve çeşitli suçlardan aranan 72 şahıs yakalanmıştır. 29 şahıs hakkında idari işlem uygulanırken, 43 şahısla ilgili adli işlem başlatılmıştır. Yakalanan şahısların 28’inin gasp, kasten yaralama, mala zarar verme, uyuşturucu madde imali, hırsızlık vb.suçlardan kaydı bulunmaktadır. Konuyla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Müdürlük tarafından dün (12 Ağustos Perşembe) yapılan açıklamada da 76 kişinin yakalandığı ve bu 76 kişinin 38'inin yağma, kasten yaralama, hırsızlık, uyuşturucu madde bulundurma/ticareti gibi diğer suçlardan kaydı olduğu ifade edilmişti.

NE OLMUŞTU?

Altındağ Battalgazi Mahallesi'nde 10 Ağustos Salı günü meydana gelen olayda, parkta oturan Emirhan Yalçın ve Ali Yasin Güler ile Suriyeli mülteciler Yahya Abdo ve Muhammed Abdo tartışmaya başladı. Kavgaya dönen olayda Yahya Abdo, yanında bulunan bıçakla Emirhan Yalçın ve Ali Yasin Güler'i bıçaklayarak kaçtı. Hastaneye kaldırılan yaralı Emirhan Yalçın, bir gün sonra hayatını kaybetti. Olaydan sonra gözaltına alınan Yahya Abdo ve Muhammed Abdo, çıkarıldıkları mahkemece "tasarlayarak öldürme" suçundan tutuklandı. 

Kavganın ardından Battalgazi Mahallesi'nde toplanan gruplar, Suriyelilerin evlerine ve iş yerlerine saldırdı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yardım kampanyasına sosyal medyadan tepki: Devleti Deniz Feneri Derneğine çevirdiler

SONRAKİ HABER

Ağır ceza mahkemesi hakimi, yargıladığı sanıkla aynı masada görüntülendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa