13 Ağustos 2021 11:35

Çiğli 5 No’lu ASM’de sağlık çalışanı şiddete maruz kaldı

Çiğli 5 No'lu Güzeltepe ASM’de sağlık çalışanı, randevusu olmayan ve muayene için sıra beklemeyi kabul etmeyen bir kişi tarafından sözlü şiddete maruz kadı.

Fotoğraf: MA

Reklam

İzmir Çiğli 5 No’lu Güzeltepe Aile Sağlığı Merkezinde (ASM) görevli sağlık çalışanı, randevusu olmayan ve muayene için sıra beklemeyi kabul etmeyen bir kişi tarafından sözlü şiddete maruz kaldı.

Randevusu olmadığı halde ASM’ye başvuran kişi, randevulu hastalar nedeniyle beklemek zorunda kaldığı için ASM’de huzursuzluk çıkardı.

Muayene için beklemesi gerektiği söylenen kişi, usulsüz rapor talebinde bulunarak, küfür ve tehdit içeren sözlerle sağlık çalışanıyla tartıştı. Olay nedeniyle beyaz kod verilen ASM’ye gelen polisler kişiyi karakola götürürken, sağlık çalışanı ise kişi hakkında şikayetçi oldu.

SAĞLIKTA İZLENEN POLİTİKALAR ŞİDDETİN ANA SEBEBİDİR”

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İzmir Tabip Odası, “Sağlık alanında izlenen politikalar nedeniyle kışkırtılmış bir talep ve hastaların karşılanması mümkün olmayan beklentileri ve yasaya mevzuata aykırı, usulsüz talepleri sağlıkta şiddetin ana nedenlerinden biri olmayı sürdürüyor. Sağlık kuruluşlarının kurallarına uymak yerine kendi kurallarını dayatmaya çalışan bu kişilerin haksız ve hukuksuz taleplerinin sağlık hakkı ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Hekimler olarak, mesleğimizi toplum ve hasta yararına uygulamaya; toplum ve hasta yararına olmayan politikalara, haksız ve hukuksuz taleplere ve şiddete karşı mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam